NEVŞEHİR(MHA) Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Avanos Paşabağı ören yeri ile ilimizde bulunan üç yeraltı şehrindeki çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Konuyla ilgili bilgiler aktaran Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü Yetkilisi, Avanos Paşabağı ören yerindeki çevre düzenleme çalışmalarında % 40 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını, burada inşaat çalışmalarının tamamlanırken, ilave dükkan yapımı konusunda yapılan talep üzerine yeni bir projenin yapılarak onaylandığını dile getirdi.

Öte yandan bölge müdürlüğü tarafından Nevşehir’de yürütülen üç yer altı şehrinde sürdürülen çevre düzenleme çalışmalarıyla ilgili de bilgiler aktaran Yetkili, Merkeze bağlı Kaymaklı beldesinde belediye ile parsel ittifakı konusunda yaşanan sorun nedeniyle çalışmanın şimdilik durdurulduğunu, Ürgüp ilçesine bağlı Mazı yer altı şehrinde çalışmaların % 70 seviyelerine ulaştığını, Bakanlığın bu çalışmanın bir an önce bitirilmesini istemesi nedeniyle bu yer altı kentindeki çevre düzenleme çalışmalarına hız verildiğini dile getirdi. Mazı yer altı şehri çevre düzenleme çalışmalarının Şubat ayında tamamlanması planlanıyor.

Avanos ilçesine bağlı Özkonak yer altı şehrindeki çevre düzenleme çalışmalarının da hızla sürdüğünü kaydeden Yetkili, % 58 fiziki gerçekleşmeye ulaşan çalışmaların hava koşullarının beton imalatına elverişli olmaması nedeniyle şimdilik durdurulduğu bilgisini de verdi.