FikirbazZenger öncülüğünde geliştirilen projede Kapadokya'nın en önemli açıkhava müzelerinden birisi dev bir perdeye dönüştü.

Türkiye'nin doğa, manzara, sıcak hava balonculuğu ve kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya'da yeni Turizm Alternatifi olarak Mapping show gösterisi şimdiden turizmcileri heyecanlandırıyor.

Kapadokya'da Mapping gösterisi başlıyor...

Kapadokya'nın en önemli açık hava müzelerinden biri olan Zelve Vadisinde gösterilmek üzere 6 ayda hazırlanan, Fikirbazzenger'ın yönetttiği mapping projesi tamamlandı.

12.000 M2'lik görüntü alanına sahip proje, Vista Bilişim için Astel'in ekipmanları ve Visio-Vox un teknik koordinasyonunda hazırlandı.

Projenin senaryosu Beste Koçak tarafından tarih uzmanlarının danışmanlığında yazıldı.

Animasyon, müzik ve ses tasarımı Fikirbazzenger kurucu ortaklarından Aşkın Elibol ve Onur Umur’un yönetiminde, Ouchhh animasyon ve müzik ekibi tarafından üretildi.

İnsan yerleşimi Paleolitik döneme kadar uzanan Kapadokya bölgesinde Hititler'in yaşadığı topraklar, daha sonraki dönemlerde Hristiyanlığın en önemli merkezlerinden biri olmuştur.

Kayalara oyulan evler ve kiliseler, bölgeyi Roma İmparatorluğu'nun baskısından kaçan Hıristiyanlar için devasa bir sığınak haline getirmiştir.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yaşanan barış ortamı ile birlikte Cumhuriyet dönemine kadar uzanan tarihin anlatıldığı film, bölgenin jeolojik yapısının oluşumuyla başlamaktadır.

Filmde, bölgenin epik tarihi 30 dakikalık bir animasyon ile dünyada sayılı örneklerinden sayılabilecek bir topografi üstünde anlatılmaktadır.

2016 Turizm sezonuyla birlikte Kapadokya Zelve ören yeri müzesinde resmen gösterime girecek filmin, ziyaretçilere 10 yıl boyunca sunulması planlanmıştır.

Projeksiyon yansıtmanın yaşattığı görsel gerçeklik, tarihi ve geçmişi bir sanat formu olarak günümüze taşımamızı da sağlıyor. Santralistanbul'un 100. yılına özel hazırlanan çalışma veya Paris'in 6 büyük istasyonundan birinde gerçekleşen projeksiyon yansıtma gibi çalışmalarla tarihi binalar ve mekanlar canlanarak yeni bir dile kavuşabiliyor.

Kapadokya'daki Zelve Vadisine yapılan projeksiyon yansıtma projesi de tıpkı bu dinamiklerden beslenerek daha eski ve geniş bir tarihe uzanıyor. FikirbazZenger'ın yönettiği ve 6 ayda hazırlanan proje, vadi üzerindeki 12 kilometrekarelik bir alan üzerine Hititlerden başlayarak Roma, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu'na dokunuyor. Türkiye Cumhuriyeti'yle bünyesinde bulunduğu son devlete kavuşarak Zelve Vadisi karakteristik yapısını nesiller boyu sürdürmeyi başarıyor.

30 dakikalık bir kurguyla hazırlanan film, Paleotik dönemden günümüze kadar taşıdığı tarihsel değeri bölgenin kıymetli topografileri üzerinde işliyor. Hazırlanan projeksiyon yansıtma projesi Kapadokya'da 10 yıl boyunca ziyaretçilere sunulması planlanıyor.

Hazırlanan muhteşem
 3D Video Mapping Gösterisinde,Kapadokya'nın 10 milyon yıl öncesinde Erciyes dağının volkanik tüflerinin erozyon yağmur kar ve rüzgarla aşınarak oluşturduğu muhteşem peribacalarıyla süslediği bölgede yaşanmış uygarlıklara,Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar yer alan görsellikte Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'dan , Hacı Bektaşı Veli'ye , Mimar Sinan'dan Nevşehir Kurşunlu Cami'ye  daha birçok meteryaller usta bir senaryoyla süslenerek Zelve ören yerindeki peribacaları üzerine yansıtılan perdede izleyicilerine sunuluyor.

Nevşehirîn Avanos ilçesi Zelve açık hava müzesinde gerçekleştirilen bu görsel şovu mutlaka görün derim..


İşte Mapping Gösterisi İle Peri Bacaları Canlanıyor...



Künye:

Fikirbazzenger:

Yapım - Yönetim: Aşkın Elibol / Onur Umur
Proje Koordinasyon: Burcu Güçük
Storyboard: Yusuf Güçlü
Grafik Tasarım: Atakan Işıksal / Tufan Kinas
Editör: Fethi Can Tüzel
2D Animasyon: Erhan Yıldız

Ouchhh Studio:

Yönetmen: Ferdi Alıcı
Proje Koordinasyon: Kıvanç Aykan / Eylül Duranağaç
3D ve 2D Animasyon: Efe Köse / Cavit Mert Köse / Orhan Sayın / Yağız Mehdi Abbas / Mertcan Şeker / Fırat Erkuş
Ses ve Müzik: Mehmet Ünal / Ali Can Okan
Teşekkürler:
Berkay Daver / Özgür Süzen / Emre Kabak Durmuş / Sinan Duman / Selay Karasu / Ateş Savaşeri

Görsel; Vimeo