Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde peribacaları üzerinde bulunan insan silueti görenlerin büyük ilgisini çekiyor.Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü Beydere vadisinde bulunan insan silueti Görünümlü Kayalar görenleri hayrete düşürüyor. 

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü sınırları içerisinde bulunan Peribacalarının üzerinde insan silueti yer alıyor.

Beydere vadisinde üzerindeki tamamen doğal kaya, yağmur ve rüzgar gibi doğal sebeplerden zamanla insan silueti şeklini almış.

Sakalı net olarak görülebilen insan siluetli Kaya'ya, bu özelliği nedeniyle yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.


Burasıda Göreme...!
Nevşehir'in Göreme kasabasında İnsan Kafası Silueti Görünümlü Kayalar Dikkat Çekiyor.
FUNNY Cam A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Ali Mumyakan geçtiğimiz günlerde gezdikleri Göreme vadisinde arkadaşı Cuma Güngör'ün resmini cep telefonundan çekerek arkadaşına gönderdi. Arkadaşı cep telefonundan gelen fotoğrafa dikkatice baktığında insan Silueti Görünümlü Kayayı fark edince büyük şaşkınlık yaşadı.

Fotoğtafı çeken Ali Mumyakan; İnsan silueti görünümlü kayayı tamamen tesadüf eseri çekmişiz.. Göreme panoramanın altıdaki vadi üzerinde ilk kez keşfettikleri Peribacaları arasına gizlenmiş İnsan Silueti Görünümlü Kaya'nın dikkat çektiğine işaret ederek fotoğrafta sonradan fark ettikleri bu görüntü sonrası hayretler içerisinde kaldıklarını ifade etti. Üzerinde yaşadıkları bu çok özel toprakların farkına varmaları gerektiğini altını çizen Mumyakan, herkesi  insan kafası silueti görünümlü kayalar ile yörenin doğal güzelliklerini görmeleri için tarihi ve turistlik Göreme mekanlarına davet ettiğini söyledi.




Foto: Ali Mumyakan resimdeki Cuma Güngör