Peribacalarını görmek isteyen milyonlarca turist dünyanın dört bir yanından Kapadokya’ya geliyor.

Seyir tepesinden Üç Güzelleri izleyen turistler, hatıra fotoğrafı çektirmeden buradan ayrılmıyor. Ancak, dünyanın göz bebeği şaheserleri ziyarete gelen yerli turistlerden bazıları, peribacalarına "aşkları"nın isimlerini sert bir cisimle kazımadan,kalp şekli yapmadan ya da renkli sprey boyalarla isim yazmadan gitmiyor.

Yerli ve yabancı turistlerin de tepkisini çeken bu uygulamayı yetkililer de engelleyemiyor.

Aksaray’dan bölgeyi gezmeye gelen Mehmet Timuçin, eşsiz doğal güzelliğe bu tür yazıların yazılmasının doğru olmadığını belirterek, "Yazan kişileri kınıyorum, çok ayıp bir şey. Adımızı dünyaya kötü duyuruyorlar" dedi.
Niğde’den gelen Aysun Özdemir ise peribacalarının bu şekilde tahrip edilmesini doğru bulmadığını ifade ederek, yetkililerin bir an önce tedbir almalarını ve insanlığın ortak mirası olan doğal güzelliklerin korunması gerektiğini dile getirdi.

Konu hakkında FİB Haber.Com a açıklamalarda bulunan Ürgüplü Turizmci Asım Durusu konu hakkında şu bilgileri verdi; Ulusal basınada yansıyan Tüm bu gelişmeler sonrasında, Dün Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Erhan Özcan bey konuyu gündeme aldığını söyledi...

Bugün ise kurula bağlı restoratör arkadaşlar ön deneme çalışmasını yapıp yarın İnşallah olabildiğince eski haline getirecekler. Diğer yandan 3 güzellerin aydınlatılmasında kullanılan ışıklandırmalardada yapılan hasarlar Ürgüp Belediyesi ekiplerince hızlı bir şekilde onarıldı.. Her iki kurumada yürekten teşekkürler.. 

Ancak dikkatimi çeken diğer husus Orda bekleyen Jandarma görevlilerinin farklı noktalarda konuşlandırılarak güvenliği sağlaması en basit ve hızlı bir güvenlik çemberi oluşturacağı kanaatindeyim..

Kaynak: Posta Gazetesi