NEVÜ “Önce İnsan” Kulübünün düzenlediği ve Prof. Dr. Caner Taslaman'ın davetli konuşmacı olarak katıldığı  'Modern Bilim ve Felsefe' konulu konferans gerçekleştirildi.  

Konferansa üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanı sıra  öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konferans konuşmasında “Modern Bilimin” teolojik tartışmaları üzerinden değerlendirme yapan Taslaman,  “Teolojik fikirler arasındaki tercihte bilimin rolü nedir; Entropi yasasının, evrenin başının ve sonunun olduğunu göstermesi felsefi ve teolojik açıdan neden önemlidir; Entropi yasası, evrendeki olgulardan yola çıkarak Tanrı'nın varlığını temellendirmeye çalışan tasarım delilini desteklemekte midir; İzafiyet teorisi ile zaman anlayışında gerçekleşen devrimci değişiklik, Tanrı-Evren ilişkisi konusu ele alınırken ne gibi katkılar yapabilir; Kuantum teorisinin evren anlayışında yaptığı köklü değişiklikler nelerdir; Tanrısal etkinlik, kuantum belirsizliklerinin belirlenmesi olarak ele alınabilir mi; Kuantum teorisi özgür irade sorununun çözümüne katkı yapabilir mi; Materyalist yaklaşımlarla insan zihni başarıyla açıklanabilmiş midir; İnsan bilinci yapay zekalarla taklit edilebilir mi?” gibi daha birçok felsefi bilimsel problemlere değindi.

Ayrıca ne felsefenin ne de teolojinin modern bilimdeki gelişimlere sessiz kalamayacağını dile getiren Taslaman, bunun yanı sıra bilimsel çıkarımların ve dinsel öğretilerin evrensel boyutta hiçbir zaman çatışmadığını, bilimin dinsel öğretilere açıklık getirdiğini, felsefi sorgulamaların insanı evreni anlamada destekleyici nitelikte olduğundan da söz etti. Dinleyicilerden gelen sorular üzerinden 'evrim-yaratılış' olgusuna açıklık getirdi. 

Konuşmasının bitiminde kulübümüz akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş tarafından kendisine üniversitemiz teşekkür belgesi takdim edildi. Nevşehir'e ilk defa geldiğini ve bu coşkulu atmosferden memnun kaldığını söyleyen Prof. Dr. Caner Taslaman teşekkürlerini iletti. Konferans; dinleyicilerin Caner Taslaman'a kitap imzalatması ve fotoğraf çekimiyle son buldu.