Proje Ne Oldu?

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de çiftçilerin eğitimi amacıyla Ahiler Kalkınma Ajansına proje sunuldu. Ancak projenin akıbetinden şimdilik bir haber yok.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde Ahiler Kalkınma Ajansına sunulan projenin kabul görmesi durumunda iki kurum ilimiz genelinde çiftçinin eğitimine yönelik çalışmalarına daha da ağırlık verecek.

Yöre çiftçisinin günümüzün gelişen teknolojisine ayak uydurması ve anadan babadan görme tekniklerle çiftçilik yapmaması gerektiğine dikkat çeken Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte hazırlanarak Ahiler Kalkınma Ajansına sunulan Projenin kabul görmesi durumunda Nevşehir’de uzun soluklu Çiftçi Eğitim Okulu oluşturulacağını dile getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile dost ve kardeş kuruluşlar olmaktan ziyade yöre çiftçisinin menfaatleri doğrultusunda akrabadan daha ileri ilişkiler kurmak istediklerini kaydeden Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekiz, “Bölge çiftçimizin eğitimi büyük önem taşıyor. Bu nedenle Nevşehir Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ortak bir proje hazırlayarak Ahiler Kalkınma Ajansına sundu. Bu proje ile Nevşehir yöresi çiftçilerimizin eğitimini amaçlıyoruz. Adeta okul mahiyetinde oluşturacağımız sistemle çiftçilerimizi eğiteceğiz. Nevşehir Ziraat Odası olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğümüz ile dost ve kardeş kuruluşlar olmaktan ziyade akrabadan daha ileri ilişkiler içerisinde bulunmamız gerekiyor. Bu yöre çiftçimizin de menfaatine. Bu projenin hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben projenin Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul göreceğine inanıyorum” açıklamalarında bulundu.