NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Rehberler Odası, ilimizde bulunan turist rehberlerini Çanakkale de yapılacak olan uzmanlık eğitim programına davet ediyor.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan talepte, Tarihi alanın sahip olduğu kaynak değerlerinin korunarak kullanılması, ziyaretçilerin bilgilendirilmesi ve ziyaretçi yönetiminin sağlanması amacıyla rehberin tarihi alan konusunda uzmanlaşmalarının sağlanmasının yararlı olacağı bildirildi.

Turist Rehberleri Birliği olarak Alan Başkanlığı ile yapılan yazışma ve görüşmeler neticesinde, Bakanlıktan Ruhsatname almış rehberler için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı ile ilgili uzmanlık eğitimi planlandı.

Yapılan planlamada öncelikle iki gün teorik eğitim, daha sonra ise alanda üç gün pratik eğitimi olmak üzere toplam 5 günlük eğitim verilecek ve bu eğitimlerin sonucunda Bakanlığın denetim ve gözetiminde yapılacak olan sınavda başarılı olanlara “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı Uzmanlık Sertifikası” verilecek ve sicillerine işlenecek.

Uzmanlık Eğitim Programı en az 30 kişinin başvurusu olması halinde düzenlenecek.

Konaklama 3 otelde yarım pansiyon olarak planlanmış olup,4 günlük konaklama ve Eğitim gideri kişi başı, Tek kişilik oda+Eğitim gideri 775 TL, İki kişilik oda+Eğitim gideri 590 TL. 

Katılımcıların, Konaklama ve Eğitim giderlerini Turist Rehberleri Birliğinin Vakıflar Bankası Başkent Şubesi nezdinde bulunan hesabına yatırarak, ödeme dekontu ile birlikte başvurularını en geç 30 Ekim 2015 tarihine kadar TUREB’e yapmaları gerekmekte.