21. Filipin Uluslararası Sıcak Hava Balonu Festivaline (PIHABF) Kapadokya’da uçuş yapan Royal Balonculuk firması da katıldı.

Dünyanın dört bir yanından gelen pilotların havada hünerlerini sergiledeği festival hakkında açıklamada bulunan Royal Balon Genel Müdürü Mehmet Dinler ; "Filipinler'de geleneksel olarak duzenlenen 21. Clark Havacilik Festivali kapsaminda Royal Balon olarak ilk uluslararasi deneyimini yasadik. Festival boyunca Sef Pilotumuz Suat Ulusoy ve tecrubeli pilotlarimizdan Ali Kebapci bizi gururlandirdilar ve Turk Havaciligini en guzel sekilde temsil sekilde uluslararasi arenada temsil ettiler. Organizasyonda emegi gecen Turkiye Cumhuriyeti Manila Buyukelciligi'ne, Turk Hava Yollari'na, partnerimiz Orion Tour'a ve Ahiler Kalkinma Ajansi'na ve Organizasyon Baskani Joy Roa'ya cok tesekkur ederim. Inaniyorum ki yakin gelecekte sicak hava balonculugunda uluslararasi arenada cok daha fazla yer alacagiz" dedi.

Filipinler’de uzun yıllardır yapılan festival, turizm ve havacılık sektörünü geliştirmeyi amaçlıyor. Festivalde, balon sektörünün en renkli mekanlarından Kapadokya bölgesinden firmalarda yer alıyor.