Dünyanın en önemli kültür, doğa, manzara ve sıcak hava balonculuğu merkezlerinden Kapadokya’yı bugün yapılan milletvekili seçimleri dolayısıyla yerli turist tercih etmemesine karşın yabancı turistler açığı kapattı.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Kapadokya’da milletvekilliği genel seçimleri yapılması dolayısıyla yerli turiste rastlanmıyor. Buna karşın özellikle Uzakdoğu, Brezilya ve Almanya’dan gelen turistler dünya harikası peribacaları ile süslü vadileri geziyor. Turistlerin en çok ilgi gösterdikleri merkezlerin başında ise Göreme Açık Hava Müzesi geliyor. UNESCO'nun Dünya Mirası Listesinde yer alan ve içerisinde irili ufaklı birçok peri bacasının, peri bacalarından ve kayadan oyma kilisenin bulunduğu Göreme Milli Parkı ve Açık Hava Müzesi'ni seçim dolayısıyla yerli turist göze çarpmazken, yabancı turistlerin ilgisi oldukça fazla oldu.

Rehberler eşliğinde açık hava müzesini gezen turistler en çok Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basil Kilisesi, Elmalı Kilise, Aziz Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise ve Tokalı Kilise'ye ilgi gösterdi.

Fotoğraf: Hasan Galip TEMUR