NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Dedeman Oteli Genel Müdürü Gündüz Yeşil, Ülkemizde turizm sektöründe önemli bir yere sahip bulunan Kapadokya bölgesinin ülkede yaşanan siyasi belirsizlik ve komşu ülkelerde yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Antalya ve İstanbul’dan sonra Kapadokya bölgesine büyük önem verdiğini ve fuarlarda Kapadokya bölgesine de önemli ölçüde stant ayırdığını kaydeden Kapadokya Dedeman Oteli Genel Müdürü Yeşil, iç pazardaki hareketlenmenin bölge için büyük önem taşıdığına da dikkat çekti.

Yeşil, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız fuarlarda İstanbul ve Antalya’dan sonra Kapadokya bölgesine büyük önem veriyor ve önemli ölçüde stant ayırıyor. Kapadokya Ülke turizmimiz açısından önemli bir turizm merkezi. Ancak son dönemlerde ülkemizdeki siyasi belirsizlik, Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylar ülke turizmimizi olduğu gibi bölge turizmini de olumsuz etkiledi. Örneğin açıklamalara göre Antalya bölgesine bu yıl geçen yıla oranla 2 Milyon Rus turistin daha az geleceği belirtiliyor. Japon turistlerin IŞİD tarafından öldürülmesi, Kore’de MERS virüsünün saptanması gibi olaylarda ülke turizmimizi de bizleri de olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzluklara rağmen Temmuz-Ağustos aylarında bölgemize futbol takımlarının gelerek kamp çalışmalarında bulunacak olmaları, yurdun değişik yörelerinden yerli turist kafilelerinin bölge gelmeleri de bölge turizmimiz için olumlu sinyaller. İç pazardaki hareketliliğin artışı bölge turizmimiz açısından bizleri ümitlendiriyor” dedi.