Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesine bağlı Soğanlı Köyü, köyün simgesi haline gelen "Soğanlı Bez Bebekleri " ile de ünlü bir Kapadokya beldesi. Soğanlı Köyünde kadınlarca yapılarak bütün Kapadokya bölgesinde satılan ve Soğanlı Bebeği adı ile ün yapan bu bebekler, köyün en önemli gelir kaynaklarından biri. 

Artık ismiyle anılan Soğanlı Bez Bebeklerine Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yaşayan ev hanımları rakip çıktı.

Derinkuyu İlçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan "bez bebek" kursunun tamamlanmasının ardından başta yeraltı şehri olmak üzere ilçedeki turistik mekanlarda bez bebeklerin satışlarına başlandığı belirtildi.

Derinkuyulu kadınlar, yerli ve yabancı turistlere "bez bebek" ve çeşitli el işi ürünler yetiştirmenin telaşı içine girdi. Kadınlar, el emeği, göz nuru bez bebeklerin yanında bir çok el işi ürünü de satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Kadınlar, kazandıkları parayla evin ve aile bireylerinin ihtiyaçlarını gideriyor. Ayrıca Derinkuyulu kadınlar yaptıkları bebeklerle Soğanlı ya rakip olduklarını belirterek artık Kapadokya'nın "Derinkuyu Bebekleri "var diyerek bu konudaki iddialarını ortaya koyuyorlar.