Kapadokya Bölgesinde kendileriyle görüştüğümüz turizmciler Suriye olaylarının turizme etkilerini fibhaber.com’a değerlendirirken, konuya Atatürk’ün "Yurtta sulh cihanda sulh” ilkesi ile yaklaşmak gerektiğini belirterek, "Yoksa Tersi bir tutum turizme de zarar verir” dediler.

İşte Turizm ve Suriye Gerginliğinin Etkileri hakkında farklı görüşler:

"Suriye olaylarının turizme de etkisi mutlaka olur. Bu konuda Atatürk’ün çok önem verdiğim ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi çok önemli. Her ülke kendi politikasını kendisi belirler. Bunun değişik kesimlere etkileri de olabiliyor. Bu Suriye konusu için de geçerlidir. Ben bu aşamada rakamlara bakılmamasını, yıl sonu geldiğinde çıkacak tabloyu beklemek gerektiğini söylüyorum. Benim tahminim, yıl sonuna geldiğimizde şu andaki açık kapatılmış olacak."

 

"İyi bir turizm sezonu geçiriyoruz. Suriye'nin uçağımızı düşürmesiyle bölgede başlayan gerginlik kesinlikle turizmi etkilemez. Hükümet, krizi iyi bir şekilde yönetiyor. Haklarımızı uluslararası platformda aradığımız ve kriz anını aklı selim bir şekilde yönettiğimiz için turizmi etkileyecek bir durum yok. Bölgemizdeki otellerimizin yüzde 90'ı dolu. Önümüzdeki aylarda Ekim gibi bu rakamın yüzde 95 seviyesine çıkacağına inanıyoruz. " dediler.

Suriye halkıyla Türk halkının iç içe geçtiğini de belirterek, "Suriye’yle iç içe olmamızdan dolayı, orada yaşanan bir sorun bizi direkt olarak etkiliyor. Komşumuzda yaşanan sorunların bir an önce çözülmesi gerekir. Ancak mevcut sorunlarında seri bir şekilde çözüleceğine inanmıyorum. Komşumuzdaki sorunlar devam ettiği sürece, bu bölgeden ülkemize gelen turist sayısında düşüş olduğu ve olacağı bir gerçektir" ifadelerini kullandılar.