Kapadokya Bölgesinde önemli bir uygarlık oluşturan Tabal Krallığının merkezi konumundaki Gülşehir’in Gökçetoprak köyünün geleneksel taş yapılı konutları ile Kültür köyü potansiyeline sahip olduğu belirtildi.
Frigya’lıların Hititler’in hakimiyetine son vermesiyle Hititlerin önemli bir bölümünün M.Ö. 400 yılında, Gökçetoprak merkezli olarak Tabal Krallığı oluşturduğu, dev kayaların hakim olduğu küçük bir tepede kurulan Gökçetoprak köyünün taş yapılarının son Osmanlı dönemine kadar uzandığı belirtiliyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da önemsenen kültür köyü özelliklerine uygun bir yapıda olduğu gözlenen, 1989 yılında keşfedilen 4 katlı yer altı kenti, Geç Hitit dönemine ait Yazılı kayası ve Kapadokya bölgesinin hiçbir merkezinde bulunmayan Helenistik döneme ait Zeus Kabartma heykeli ile turizmde ciddi bir potansiyel oluşturduğu ifade ediliyor.
Kültürel turizmin gelişimi için ön görülen bir çok değeri sahiplenmesine karşın Gökçetoprak köyünün turizmden istenilen düzeyde yararlanamadığı dikkat çeken Gökçetoprak,yılda 300-500 arasında bir ziyaretçiyi ağırlıyor. Sahip olduğu zengin değerleri ile daha fazla turist tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.