Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin kasabasında bulunan Yeraltı Şehrinde Çevre Düzenleme Çalışmalarına Başlandı.

Çalışmalar kapsamında yeraltı şehrinde uygun görülen yerlere güçlendirme ve yeraltı şehri içerisinde hafriyat ve temizlik çalışmaları, çevre düzenleme kapsamında yürüyüş alanları, oturma birimleri, sergi alanları ve otopark ve  “Çeşme’nin” restorasyonu  ayrıca birinci iş kapsamında onarımı tamamlanan C, D ve E evlerinde  iç kısımlarda eksik kalan kısımlarda sıva ve boya imalatları tamamlanacak.


Mekânlarının büyüklüğü, erzak depolarının sayısının ve kiliselerin çokluğu nedeniyle askeri garnizon ya da manastır kompleksini akla getiren yeraltı şehrinin en önemli özelliği diğer yeraltı şehirlerinde pek bulunamayan tuvalete sahip olması olarak göze çarpıyor.

Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman konu hakkında FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanan 1.251.000 Bin TL ödenekle kasabamız Tatlarin Yeraltı Şehri çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.  Tatlarin Yeraltı Şehrinde Çevre Düzenleme işi kapsamında Otobüs Durağı , Taksi Durakları, yürüyüş yolları, hediyelik eşya satış noktaları, resim galerisi, kafeterya vs ... olmak üzere projelendirilen bölümlerin % 70 i bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor "dedi.

Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman, Tatlarin Yeraltı Şehrinin turizme kazandırılması noktasında, Kültür ve Turizm Bakanımıza, Nevşehir Valimize ve Nevşehir Milletvekillerimize sonsuz teşekkür ediyorum dedi.