Yerli ve yabancı çok sayıda katılımın olduğu Travel Turkey 2012 İzmir fuarın da Kapadokya bölgesi de yerini aldı. Kapadokya bölgesi her yönleriyle gelen ziyaretçilere tanıtılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentacıları Birliği (TURSAB) tarafından İzmir Fuar Merkezi Expo’da bu yıl 6.sı düzenlenen Travel Turkey 2012 fuarında yerli ve yabancı çok sayıda şirket ve bölge yerlerini aldı. Türkiye’nin doğusundan batısına kadar yaklaşık 60 ilin ve yüzden fazla turizm firmasının yer aldığı fuarda renkli görüntülerde yaşanıyor. Kültürlerin renklerin buluştuğu fuarda her yöre kendine özgü değerlerini tanıtıyor.

Kapadokya bölgesi de yine önceki yıllarda olduğu gibi tek çatı altında tanıtılıyor. Göreme, Ürgüp, Avanos, Gülşehir, Uçhisar, Ortahisar ile KAPHİB ve KAPTİD’in yer aldığı stantta gelen ziyaretçilere Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler ve tanıtıcı ürünler veriliyor.

Stantta yer alan Belediyelerin Başkanları da stantları başında gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kapadokya standını ziyaret eden Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Kapadokya bölgesinin İzmir fuarında tanıtılmasının önemli olduğunu söyledi. Savaş, Kapadokya’nın daha geniş pazarlarda yer alması için gayret gösterilmesi gerektiğini ve bunun için çalışmalar yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Travel Turkey 2012 İzmir fuarının açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye turizminin gelişmesine dikkat çekti. Günay, “Türkiye artık turizmde yerini almış bir ülke. Şu an 10 yıl öncesine baktığımızda neleri aştığımızı ve nerelere geldiğimizi görmek mümkün. Tek hedefimiz ülkemizin yüzüncü yılında 50 milyon turisti ağırlamak. Bunun için Türkiye olarak kenetlenmiş durumdayız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından stantları da gezen Bakan Günay Kapadokya standını da ziyaret etti. Kapadokya standında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil karşıladı. Bakan Günay’a küçük kese içerisinde kabak çekirdeği ikram eden Başkan Nuri Cingil, bölge ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Cingil, “Kapadokya bölgemiz başta Göreme olmak üzere hizmetinin kalitesini artırmak için ve pazarını genişletmek amacıyla çalışmalarını yürütüyor. Sizlerin de desteği her zaman bizleri daha güçlü yapacaktır” dedi.

Kapadokya bölgesinin yüzlerini devamlı güldürdüğünü belirten Bakan Günay, Kapadokya artık daha güçlü, birleşme ve destinasyon olma yolunda hızla ilerliyor. Bu Kapadokya’ya büyük katkılar sağlıyor. İleriki zamanlarda daha da güçlü ve zengin bir Kapadokya olacak. Bu hem verilen hizmetin kalitesi ile hem de turistlerimizin ilgisi ile daha da gelişecek” dedi.

Stantlarda yer alan üzüm pekmezini de soran Bakan Günay, pekmezin çok faydalı olduğunu ve her sabah içtiğini söyledi.

6 Aralık tarihinde açılan Travel Turkey 2012 İzmir Fuarı 9 Aralık Pazar günü akşama kadar açık kalacak.