Turizm fuarının ilk gününde yoğun ziyaretçi trafiği ve renkli görüntüler yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı nın himayesinde Hannover Messeİnternational İstanbul, TÜRSAB ve İZFAŞ tarafından 11. Kez organize edilen Travel Turkey İzmir, Türkiye nin ve Dünya nın çeşitli bölgelerinden çok sayıda yerli ve yabancı firmayla birlikte, Türkiye nin dört bir yanından belediyeleri de bir araya getiriyor. 

Nevşehir Kapadokya bölgesi bu yıl fuarın partner ili organizasyonluğunda katılan Nevşehir'in standında “ Ürgüp, Kaymaklı, Avanos, Çat, Ortahisar, Mustafapaşa, Göreme,Uçhisar ve Çat belediyeleri ile tanıtılıyor. Travel Turkey İzmir 2017 fuarının ilk gününde Bakan Numan Kurtulmuş fuardaki stantları ziyaret etti. 

Nevşehir standını da ziyaret eden Bakan Kurtulmuş, Ürgüp Belediyesinin standına özel ilgi gösterdi. Ürgüp Belediyesi standına gelen Bakan Kurtulmuş'u Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız karşıladı. Başkan Yıldız, Bakan Kurtulmuş'a Ürgüp yöresinde yetişen sütle kavrulmuş kabak çekirdeği ve dimrit cinsi siyah kuru üzüm ikram etti. Ayrıca, ziyareti nedeniyle Bakan Kurtulmuş’a Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Başkan Yıldız tarafından çini tabak hediye edildi.


Bakan Kurtulmuş Başkan Yıldız ile kısa süre sohbetin ardından stanttan ayrıldı. İlk gün Ürgüp Belediyesinin bulunduğu stantı yerli ve yabancı 1000 e aşkın kişi ziyaret etti. Ürgüp standını ziyaret eden misafirler özellikle Ürgüp yöresine ait Üzüm Pekmezi, Sütle Kavrulmuş Kabak Çekirdeği, Siyah Kuru üzüme ilgi gösterdiler.


 




Kaynak: Turizm Günlüğü