Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, Partner İl Nevşehir ve Partner Ülke Ukrayna ile  Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından kapılarını açtı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuar ve kongre açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Nevşehir Valisi İlhami aktaş, Adana Valisi Mustafa Büyük, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve çok sayıda yabancı konuk katıldı.

Açılışa katılan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, fuarın partner ili olarak bir de konuşma yaptı. Travel Turkey İzmir’nin partner ili olan Nevşehir adına Vali Aktaş, Güneşin Kapadokya'da ayrı doğduğunu ve Olağanüstü güzellikte tarihi ve doğal değerlere sahip olan Nevşehir Kapadokya bölgesine herkesi davet etti.

Dünya ve ülke turizminin İzmir’deki buluşması 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 36 farklı ülkeden 54 ilden 1284 firmanın katılımı ile Fuar İzmir’de 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Kapadokya Travel Turkey İzmir’de tanıtılacak
 7 – 10 Aralık tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleşecek olan ve Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinin turizm zenginliklerini, yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen Travel Turkey İzmir, fuarizmir”de gerçekleşecek görüşmelerle birlikte 2018 anlaşmalarında ilk imzaların atıldığı platform olacak.

Nevşehir, Travel Turkey İzmir’in Partner İli ...

Travel Turkey İzmir’in Partner İli ise Nevşehir. Olağanüstü güzellikte tarihi ve doğal değerlere sahip olan Nevşehir, bölgesindeki otel ve acentaları, turizm alternatiflerini profesyonellere tanıtacak.
Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması nedeniyle ilan edilen 2018 Troia Yılı, 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Travel Turkey İzmir’de  yer alacak.
Dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan antik Troia kenti, beş bin yıllık tarihi ile yalnız Türkiye’nin değil dünyanın da en önemli turistik ve tarihi değerlerinin başında geliyor.

10 Aralık 2017 Pazar günü sona erecek olan fuarda, Türkiye’nin yanı sıra Çin, Tayland, Ukrayna, Avusturya, ABD, Arjantin, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Gana, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hong Kong, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Kosova, Namibya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Sri Lanka, Venezuela, Yunanistan, Zambiya, Zimbabwe gibi ülkelerden gelen çeşitli turizm firma ve kuruluşlar da katılımcı olarak tanıtım yapacak.


Travel Turkey İzmir'in partner İli Nevşehir, Kapadokya bölgesini 410 m2 stantta temsil edilecek.

Nevşehir'den katılan yerel yönetimler ve kurumlar:
KAPADOKYA TURİZM BÖLGESİ ALT YAPI HİZMET BİRLİĞİ (KAP-HİB)
GÖREME BELEDİYESİ
KOZAKLI BELEDİYESİ
ÜRGÜP BELEDİYESİ
ORTAHİSAR BELEDİYESİ
UÇHİSAR BELEDİYESİ
ÇAT BELEDİYESİ
AVANOS BELEDİYESİ
AHİLER KALKINMA AJANSI
TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜ
KAYMAKLI BELEDİYESİ
TÜRSAB BYK






Kaynak: Turizm Günlüğü