Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına Kapadokyadan Avanos, Ürgüp,Gülşehir, Göreme, Uçhisar, Mustafapaşa, Kaymaklı ve Ortahisar gibi Nevşehir den çok sayıda turistik ilçe ve beldelerimizde yer alarak  tanıtılacak.

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, bugün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açacak. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) tarafından, fuar kapsamında düzenlenecek konferans ise sektör temsilcilerini İzmir'de bir araya getirecek.

Uluslararası ziyaretçilerin büyük ilgi göstermesi beklenen Travel Turkey İzmir'de, Türkiye'nin turizm zenginlikleri, farklı destinasyonları, yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapan son tüketicilere tanıtılacak.

Travel Turkey İzmir' Fuarı, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Messe International İstanbul işbirliğinde bu yıl 6’ıncı kez gerçekleştiriliyor. 20’ye yakın ülkeden, 60’dan fazla ilden 700’ü aşkın firmanın katılacağı Turizm Fuarı’nda Karadağ partner ülke, Kastamonu partner il olarak yer alacak.

 

Özellikle uluslararası ziyaretçilerin büyük ilgi göstermesi beklenen Travel Turkey İzmir’de Türkiye’nin turizm zenginlikleri, farklı destinasyonları yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapan son tüketicilere tanıtılacak.

 

11 Ülkeden Satın Alma Heyeti...

 

Türkiye’ye gelen turist sayısını, turist gönderen ülke sayısını ve gelen nitelikli turist sayısını artırmak hedefiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da çok farklı ülkelerden gelen ve turizm satın almacısı niteliği taşıyan 50’ye yakın konuk fuarda ağırlanacak.

 

 

Bu yıl, Turizm Fuarı için 11 ülkeden satın alma heyeti çalışması yapıldı. Daimi Havayolu Sponsoru Türk Hava Yolları desteğiyle gerçekleştirilen Hosted Buyer programı kapsamında; ABD, Azerbaycan, Danimarka, Endonezya, Hindistan, Güney Afrika, İspanya, İtalya, Uganda, Kanada ve Rusya’dan satın alma heyetleri konaklama ve ulaşım masrafları karşılanarak İzmir’e getiriliyor.

 

Hosted Buyer Programı çerçevesinde özel konuk statüsüyle fuara davet edilen yabancı turizmcilere fuar kapsamında düzenlenecek workshop programlarında, Türk turizmcilerle buluşma, bağlantı kurma olanağı sağlanacak.

 

ETİK (Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği) tarafından organize edilen “2012 Türkiye Turizmi Değerlendirmesi ve Beklentileri Turizm Zirvesi” konferansı, ENGELSİZMİR 2013 Kongresinin de tanıtılacağı “Engelsiz Turizm” paneli, Türkiye Aşçılar Federasyonu organizatörlüğünde İzmir Aşçılar Derneği ve İZFAŞ tarafından düzenlenen İzmir Uluslararası Yemek Yarışması, Anadolu Ajansı “Türkiye Fotoğrafları Sergisi”, Power Fm Simülatörü, çekilişler, erken rezervasyon imkanları ve yöresel etkinlikler Turizm Fuarı’na renk katacak.

 

Otel ve seyahat acentalarının yanı sıra kalkınma ajansları, belediyeler, otel ekipmanları tedarikçileri, araba kiralama ve hava yolu şirketleri, deniz ve kültür turizmi, kongre, inanç, sağlık, eğitim, yatçılık, golf, kış sporları, gastronomi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar, Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlükleri’nin katılacağı Travel Turkey İzmir Fuarı, dünya turizmini İzmir’de buluşturacak.

 

Fuarda; Havayolu Sponsoru Türk Hava Yolları ve Medya Sponsorları olarak Hürriyet, Power FM, TRT Belgesel, Anadolu Ajansı, World Travel Channel ve Karadeniz TV, Adres Gezgini yer alacak.