Açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bosna Hersek Federal Hükümeti Çevre ve Turizm Bakanı Branka Đurić , İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç,  Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Çorum Valisi Sabri Başköy, Amasya Valisi A. Celil Öz, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Bartın Valisi Bülent Savur, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Aydın Valisi Kerem Al, Muğla Valisi Fatih Şahin, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, partner ülke Karadağ Büyükelçisi Ramo Braliç, Estonya Büyükelçisi Miko Haljas, Sri Lanka Büyükelçisi Bharathi Wijeratne, İzmir Alman Başkolonsu Margit Haberle, Polonya Başkolonsu Miraslaw Stawski, Belarus İstanbul Başkolonsu Igor Bely, Endonezya Fahri Başkonsolosu Nalan Rimer, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, THY Yurtiçi Pazarlama ve Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, Hannover Messe International İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel, İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, üst düzey bürokratlar, iş dünyası temsilcileri ve yurtiçi ve yurtdışından birçok sektör profesyonelinin katılımıyla düzenlendi.

 

Travel Turkey İzmir'e bu yıl 20’ye yakın ülkeden ve 60’dan fazla ilden 700’ü aşkın firma katılıyor. Fuarın bu yılki partner ili ise Kastamonu. Türkiye'nin ve değişik ülkelerle bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da farklı destinasyonlardan çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapıyor. Fuara otel ve seyahat acentalarının yanı sıra kalkınma ajansları, belediyeler, otel ekipmanları tedarikçileri, araba kiralama ve hava yolu şirketleri, deniz ve kültür turizmi, kongre, inanç, sağlık, eğitim, yatçılık, golf, kış sporları, gastronomi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar, Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlükleri katılıyor.

 

Fuara Güney Kore, Endonezya, Maldivler, Makedonya, Özbekistan, Pakistan, Sri Lanka, Sırbistan ve Umman bu yıl ilk kez katılıyor.

 

Fuara katılan tüm ülkeler şunlar: Almanya, Bosna Hersek, Endonezya, Güney Afrika, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, KKTC, Karadağ, Malezya, Maldivler, Makedonya, Özbekistan, Pakistan, Sırbistan, Sri Lanka, Türkiye, Umman, Ürdün, Yunanistan.

 

10 ÜLKEDEN SATIN ALMA HEYETİ

 

Türkiye’ye gelen turist sayısını, turist gönderen ülke sayısını ve gelen nitelikli turist sayısını artırmak hedefiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da çok farklı ülkelerden gelen ve turizm satın almacısı niteliği taşıyan 50’ye yakın konuk fuarda ağırlanacak.

 

Bu yıl, Turizm Fuarı için 10 ülkeden satın alma heyeti çalışması yapıldı. Daimi Havayolu Sponsoru Türk Hava Yolları desteğiyle gerçekleştirilen Hosted Buyer programı kapsamında; ABD, Azerbaycan,  Danimarka, Endonezya, Hindistan, Güney Afrika, İtalya, Uganda, Kanada ve Rusya’dan satın alma heyetleri konaklama ve ulaşım masrafları karşılanarak İzmir’e getiriliyor.

 

Hosted Buyer Programı çerçevesinde özel konuk statüsüyle fuara davet edilen yabancı turizmcilere fuar kapsamında düzenlenecek workshop programlarında, Türk turizmcilerle buluşma, bağlantı kurma olanağı sağlanacak.