Pandemi sürecinde Kapadokya'da yabancı ziyaretçi sayısında büyük düşüş yaşanırken, sezonun acısını turistlerden çıkarmak isteyen bazı uyanıklar, kazık fiyatlarla Türk turizmine darbe indiriyor...

Tüm dünya ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle Kapadokya'da turizmciler yaz sezonunu bekledikleri gibi geçiremezken, bazı uyanık işletmecilerin krizi fırsata çevirerek faturayı vatandaşa kestiği belirlendi.

Öyleki, Türkiye'nin gözde tatil merkezi Kapadokya'ya gelen turistlere 'yolunacak kaz' muamelesi yapan bir takım fırsatçılara en büyük tepki ise yine yöremiz bölge turizmcilerinden geldi.

Turizmi baltalıyorlar

Bu turistler bizlerin velinimeti. Bu sektör bir defalık değil ömür boyu sürecek bir alan. Ve hele hele böyle zor günler geçirdiğimiz bir dönemde turistleri mağdur etmeye kimsenin hakkı yok diyerek isyan eden turizmcilerimiz fırsatçılara böyle bir turizm anlayışı olmaz, "kendi ayağınıza sıktığınızın farkındamısınız" diye sordu.

"Sonra kalkıp 'turist gelmiyor' diye ağlıyorlar.

Tüm bu gelişmelerin ardından Kapadokya turizminde hizmet sektörü için bu fiyatları kim belirliyor ve bu fiyatları kim denetliyor sorusuda gündeme geldi. Tamda sezonun boş geçtiği bu dönemde bu tür sorunlarımızı masaya yatırarak ortak karar ve istişare ile makul bir fiyat listesi oluşturulması Bölgemiz turizmi açısından ve haksız rekabetin önlenmesi ile turistlerin mağdur olmaması açısından büyük önem arz ediyor. 

Unutulmasın ki her yıl onlarca emek ve para harcanarak Turist gelsin diye bölgemizi tanıtıyoruz bu tarz münferit çok basit olaylarlada maalesef turistleri kaçırıyoruz. 

Yetkilileri göreve davet ediyoruz.