Kapadokya'da kayadan oyma yeraltı eğlence merkezlerinde düzenlenen gecelerde, Türk kültür ve yaşamı çeşitli yöresel gösteriler eşliğinde, kız istemeden, at üstünde gelin almaya kadar turistlere tanıtılmaya çalışılıyor.
Peribacaları ve balon turlarıyla ünlü, önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da yörenin kültürel birikimi, halk oyunları, folklor gösterileri, kız isteme, at ile gelin alma gösterileriyle turistlere tanıtılarak, dünyaya açılıyor.
Kapadokya bölgesinde 30 yılı aşkın bir zamandan beri, bölgenin ve  ülkemizin çeşitli yörelerine ait kültürel birikimleri, halk oyunları ile yabancı turistlere izlettirme gayreti içinde olan turistik tesis yöneticileri, Yaklaşık 3-4 saat süren gösterilerde, kültürün önemli bir yanını oluşturan halk oyunlarını, bölge farkı gözetmeksizin yerli ve yabancı turistlere izlettiriyor. 
Nevşehir'in yanı sıra Adıyaman, Kars, Karadeniz ve İzmir yöresi halk oyunlarını da, düzenlenen Türk geceleriyle Türk kültürünü yabancı turistlere tanıtmaya çalışan turistik tesisler, bazen de bu gösterilerin içine turistleri de alıp, onların bu kültürü yaşamalarına da imkan sağlıyor. Zengin birikime sahip olan kültürel değerlerimizin, halk oyunları ile aktarımı, görsellik açısından oldukça renk katıyor. Buna bir de kız isteme, at ile gelin alma gösterileri eklenince gecelerimiz tam bir kültür şölenine dönüşüyor.