Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, 24 Şubat Pazar akşamı saat 21.00'de, Gaziantep'ten uçakla Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde bulunan Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na gelecek. Burada Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve diğer yetkililer tarafından karşılanacak olan Merkel, geceyi Avanos ilçesinde geçirecek.

Merkel, beraberinde Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile birlikte 25 Şubat Pazartesi günü sabah saat 08.30'da Kapadokya bölgesinde içerisinde kayadan oyma kaya kiliselerinin bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret edecek.

Daha sonra Avanos ilçesinin Çavuşin köyündeki Çavuşin Kilisesi'ni ziyaret edecek olan Merkel,peribacalarının bölgede en yoğun bulunduğu merkezlerin başında gelen Zelve-Paşabağlarını da gezecek.

 Kapadokya ziyaretinin son saatlerini, Türkiye'nin en önemli el sanatları merkezi konumundaki Avanos ilçesindeki bir çanakçıda çanak yapımını izleyerek geçirecek olan Merkel, daha sonra saat 10.00'da Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan Ankara'ya hareket edecek.