Dünyanın en önemli turizm fuarı ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası, bu yıl 50’nci kez kapılarını açtı.Türkiye, bu yıl yaklaşık 3 bin metrekarelik alan ve 127 katılımcı ile fuardaki yerini alırken, Kapadokya'da bu önemli organizasyonda yer alarak ITB Berlin Fuarında tanıtılıyor.  

Fuarda, (KAPTİD) Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği ile birlikte Uçhisar Belediyesi, Nevşehir ve Kapadokya tanıtımını yapmak üzere stantlarda yer aldı. Kapadokya standı her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarın ilgi ve gözde odağı oldu. 

Oldukça renkli geçen fuarda, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Kapadokya standını ziyaret etti.

Burada Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ,KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Kapadokya standında bir süre kalan Bakan Ünal, burada Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ,KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler tarafından Nevşehir ve Kapadokya hakkında bilgilendirildi. Ünal, KAPTİD ve Uçhisar Belediyesini Kapadokya'nın bu tür uluslararası organizasyonlarda yer alarak tanıtımındaki başarısı, caba ve katkılarını takdir ettiğini vurguladı.

Bakan Ünal'ın Kapadokya standı ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan KAPTİD Başkanı Yakup Dinler," ITB fuarı esnasında Kapadokya standımızda T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal'ı Uçhisar Belediye Başkanımız Sayın Ali Karaaslan ile beraber karşıladık ve samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Sayın Bakanımızın Kapadokya standımıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.