KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Emitt`in açılışına katıldı. Açılış törenin Bakan Ünal`ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin de katıldı. 

TÜYAP İstanbul Tepebaşı Fuar Merkezi'nde bu yıl 20.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT 2016) katılan Nevşehir Kapadokya standı, ilgi odağı oldu.


Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan öncülüğünde KAPTİD, TKDK , THY, Ahiler Kalkınma Ajansı, KAPHIB, Ürgüp Belediyesi, Kozaklı Belediyesi, Avanos Belediyesi, Gülşehir Belediyesi , Uçhisar Belediyesi, Göreme Belediyesi ve Nevşehir Ticaret Borsası'nın katkıları ile Kapadokya'nın temsil edildiği 
Dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMİTT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın 20.'si'nde, bugün T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal da fuarda Kapadokya standını ziyaret etti.

Ziyarette Bakan Ünal'a Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Kapadokya tanıtımını içeren bir albüm hediye etti.

Kapadokya bölgesinden de başta Nevşehir Valiliği ile Ahiler Kalkınma Ajansı olmak üzere  Ürgüp,Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Gülşehir ve Kozaklı belediyeleri de Kapadokya standı içerisinde yer alıyor. Nevşehir Valiliği ve belediyeler Kapadokya standı içerisinde kendilerine ayrılan alanlarda bölgelerini ve işletmelerini tanıtıyor.

İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 20.'si düzenlenen EMITT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bugün başladı. 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarda Nevşehir Kapadokya standı,TUYAP 3 nolu salonda kültür ve turizm potansiyellerini tanıtacak. Nevşehir için ayrılan alanda Kapadokya Bölgesi tüm değerleriyle her belediyenin ayrı ayrı tanıtımlarını gerçekleştirdiği fuarda Ürgüp Belediyesi konuklarına yöresel lezzetlerimizden meşhur kabak çekirdeği ve kuru üzüm ikramında bulunuyor.

Öte yandan Turizm Fuarı EMITT Kapsamında  Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN,Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, KAPHİB Müdürü Levent Ak , İl Kültür ve Turizm Müdürü Veleddin BİRSÖZ , İl Ķultür ve Turizm Müd.Vekili Cengiz EKİCİ, Göreme Belediye Başkanı Nuri CİNGİL, Özkonak Belediye Başkanı İlker YÜREKLİ, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram YILMAZ , Yatırımcı Opr.Dr.Fatih YAKUT, TKDK Nevşehir Koordünatörlüğü standını ziyaret ettiler.