Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’nın başkenti Göreme’de 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri, düzenlenen kortej yürüyüşü ile Göreme’de start aldı.
 Nevşehir’in Göreme Beldesi’nde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlenen yürüyüşle başladı. Nevşehir Belediyesi Mehteran takımının marşları ile renklenen korteje JAKEM Komutanlığına bağlı atlı birlikler, ATV’ler ve vatandaşlar katıldı. Göreme-Çavuşin yolu üzerindeki yürüyüş Göreme merkezinde sona ererken, yerli ve yabancı turistler de korteje büyük ilgi gösterdi.
İl Kültür Müdürü Cengiz Ekici yaptığı açıklamada, “Bu sene biraz farklı bir zenginlikte bir Turizm Haftası yapmaya çalıştık. Kamu, özel sektör, yerel yönetimler iş birliğinde Kapadokya’nın merkezi Göreme’de yaptık. Burada turizmin tüm paydaşlarıyla birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Turizm Haftası’nın birinci amacı toplumda turizm bilincinin oluşması amaçlanmaktadır. Bizde bu amaçla doğrultusunda turizmimizin daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Kapadokya’nın en iyi sezonu 2014-2015 yılları deniyor. Şuan ise 2014-2015 sezonunun üzerinde bir veri elimizde bulunuyor” dedi.


KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, “15-22 Nisan tarihlerinde her yıl kutladığımız Turizm Haftası bu yıl da Kapadokya’nın başkenti Göreme’de ilk defa bir kortej yürüyüşe ile başladı. İlk defa yapılmasına rağmen halkın da, turizmcilerin de katılımıyla güzel bir yürüyüş olduğunu düşünüyorum. İnşallah her yıl katlanarak artacak. Turizm biliyorsunuz son iki yıldır biraz sıkıntılı dönem yaşadı. Fakat bu yıl güzel bir şekilde başladık. Artarak devam edeceğini düşünüyorum. İnşallah bu hızla giderse gelecek yıl en yüksek rakamlara ulaştığımız 2014 yılını yakalayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.


 Turizm Haftası etkinliklerinde, tüm katılımcılara vali yardımcısı Nevzat Sinan, Göreme Belediye Başakan’ı Nuri Cingil, İl Kültür Müdürü Cengiz Ekici beraber pilav ikramında bulunurken ortaya güzel görüntüler yansıdı dağıtımın ardından proğram sona erdi.