Turizm sektöründeki yaşanılan krizi ve kriz yönetimini Kapadokya bölgesi özelinde incelemek ve olası çözümleri tartışmak amacıyla Ürgüp Dinler Otel’de düzenlenen Arama Konferansı başladı.

11. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı kapsamında düzenlenecek toplantı Kapadokya Meslek Yüksekokulu ile Anatolia Turizm Akademisi işbirliğinde yapılıyor. Ürgüp’te gerçekleştirilen toplantıya çoğunluğu Kapadokyalı turizmciler olmak üzere turizm sektöründen ve üniversitelerden 70 kişi katılıyor.

“Turizm Sektöründeki Krizin Kapadokya Ekseninde Yönetimi” başlığı altında düzenlenen arama konferansının açılışında konuşan Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Halil ÇAKIR toplantının başarıya ulaşmasına başarılar diledi. Anatolia Turizm Akademisi adına konuşan eş koordinatörü ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin KOZAK ise 2009 yılından bu yana turizm alanındaki çeşitli konuları tartışmak amacıyla düzenlendiğini, 9-10 Aralık 2016 tarihlerinde Ürgüp Dinler Otel’de yapılan bu toplantıda ülkemiz turizm sektöründe yaşanılan krizin Kapadokya bölgesi özelinde etkilerini azaltılması için alınması gereken önlemlerin tartışılmasının amaçlandığı açıkladı. Prof. Dr. KOZAK, yörede faaliyet gösteren Kapadokya Meslek Yüksekokulu ile Anatolia Turizm Akademisi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen toplantının kriz yönetimi ve kriz iletişimi konularında yörede farkındalık yaratılmasına katkıda bulunmasının da amaçlandığını söyledi.