Dominik Cumhuriyeti Fahri Konsolos Adayı Turizmci İş İnsanı Ünal İkizoğlu, Dominik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elías Rafael Serulle Tavárez ile beraberinde Dominik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı (Elçi Müsteşar) Manuel Ernesto Fabián Pérez, Müsteşar Leonelis Cuevas Cuello, 1.Katip Ticaret, Yatırım ve Turizm Müşaviri Ornella Lopez Carbonell'den oluşan Dominik heyetini ağırladı.

Geçtiğimiz günlerde başarılı bir şekilde geçirilen sözlü mülakat ve dosya teslim aşamasının ardından Fahri Konsolosluk için gün sayan Nevşehirli Turizmci İş İnsanı Ünal İkizoğlu, kendisiyle tanışmaya gelen Dominik Cumhuriyeti heyetini Kapadokya'da misafir etti...

Konuk Dominik heyetini sırasıyla Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve Nevşehir JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın'a ziyaret gerçekleştirerek tanıştıran İkizoğlu, Bu esnada Nevşehir ile kardeş şehir olmasını çok arzu ettiğini, Belediye Başkanı Rasim Arı ile konuk Dominik heyetininde bu konuyu çok olumlu karşıladığını ifade etti.

Kapadokya'ya hayran kaldılar...

İkizoğlu, Dominik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elías Rafael Serulle Tavárez ile beraberindeki heyeti Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri ve Avanos Güray müzelerine gezdirdi. 

Kapadokya'nın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini yakından gören Dominik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elías Rafael Serulle Tavárez bölgeye hayran kaldı.

Ziyaret sonrası Kapadokya'yı çok beğendiğini ve Nevşehir'i de de kardeş şehir olarak gördüklerini ifade eden Büyükelçi Tavárez, Türkiye ile ülkesinin arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmek istediklerini belirtti. Tavárez, ev sahipliği için Nevşehirli Turizmci İş İnsanı Ünal İkizoğlu'nada özel olarak teşekkür etti.

Nevşehir Kapadokya bölgesinden güzel izlenimlerle ayrılan konuk Dominik Heyeti Kasım ayında Fahri Konsolos adayı Ünal İkizoğlu ile Dominik Cumhiriyeti'ne ziyaret için sözleştiler.

Konu hakkında FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Turizmci İş İnsanı Ünal İkizoğlu'da, Dominik'ten ilimize 3.kez gelen heyeti bölgede ağırlamanın büyük mutluluğunu yaşadığını ve bu vesile ile de misafirlerine Kapadokya bölgesini tanıtma şansı yakaladığını söyledi.

Fahri konsolosluk için sürecin olumlu yönde devam ettiğini vurgulayan İkizoğlu, Dominik Cumhuriyeti ile ilişkilerin turizm ve ticari alanda da geliştirmek istediklerini bu kapsamda ilk somut adım için Dominik Cumhuriyetinde Kapadokya ismi ile bir balon firması kurmayı planladıklarını bunun içinde yer tesbiti için incelemelerde bulunmak üzere Kasım ayında bu ülkeye Büyükelçi Tavárez ile birlikte gideceklerini söyledi.

Dominik Cumhuriyetini tanıyalım;

Dominik Cumhuriyeti, Karayiplerdeki Hispanyola adasında yer alan bir ülkedir. Hispanyola, Porto Riko'nun batısında, Küba ve Jamaika'nın doğusunda yer alır. Venezuela ile deniz sınırı vardır. Adanın batı kısmında Haiti bulunur. Dominik Cumhuriyeti Avrupalıların Amerika kıtalarında ilk oluşturdukları yerleşimdir.

Başkenti: Santo Domingo
Para birimi: Dominik Pesosu
Zaman dilimi: UTC-4 (Atlantik)
Kıta: Kuzey Amerika
Resmi dili: İspanyolca