Dinler Hotels Genel Müdürü Yakup Dinler, Shanghai ve Hong Kong İzlenimlerini www.fibhaber.com la paylaştı...

13 Kasım – 19 Kasım tarihleri arasında 2 gecesi uçakta, 3 gecesi Shanghai ve 2 gecesi Hong Kong’da olmak üzere Kapadokya’nın en önde gelen turizm firmalarının temsilcileri ile bir tanıtım gezisi gerçekleştirdik.

 

Valimiz Sayın Mehmet Ceylan himayelerinde, THY Nevşehir Müdürü Sayın Osman Küçük, Nevşehir Valiliği’nden Sayın Serkan Başar, KAPHIB Müdürü Sayın Levent Ak ve gezimize katılmamış olsa da NTSO’dan Sayın Veysel Donmaz’ın gayret ve çabaları ile organize edilen bu tanıtım gezisi programı gayet başarılı geçti.

 

Shanghai

 

Çin Halk Cumhuriyetine bağlı - yaklaşık 23 milyon nüfusa sahip bu büyük metropolün havalimanına indiğimizde Shanghai Baş Konsolosumuz Sayın Özcan Şahin bizi havalimanında karşılayıp, iş gezimizin sonuna kadar hep yanımızda oldu, sonuna kadar destek verdi. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ederiz.

 

Shanghai’de programımız bu şehirde düzenlenen Asya’nın en büyük turizm fuarı olan “China International Travel Mart” ile Türk Hava Yolları Shanghai Müdürlüğü’nün organize ettiği Radisson Blu Hotel’deki workshop ile birleştirmekti. Fakat aksilikler peşimizi bırakmamış, geziye katılan 20’ye yakın turizmciye ait hiç bir kargo fuar alanına bazı diplomatik sıkıntılardan ötürü gelmemişti. Fuar alanında yaşanan aksaklıklara (heyetimizi fuar alanında kimse karşılayıp yönlendirmemişti) birde bu kargo sıkıntısı artı Türkiye’nin Kültür ve Tanıtma(ma) Müşaviri Tayfun Şenel’in vurdumduymazlığı ve lakaytlığı eklenince heyetimizde sinirler epeyce bir gerilmişti. Yinede fuar alanında “Best of Cappadocia” adı altında bu geziye özel olarak bastırdığımız ve uçakta yanımızda getirdiğimiz broşürler Çinli Turizmcilerin büyük ilgisini çekmişti.

 

Ortak karar daha sonra yapılacak olan workshop’a odaklanmaktı. Fakat burada da Tanıtma(ma) Müşaviri Tayfun Şenel’in icraatları kendisini göstermiş, kendi kafasına göre listede olmayan ve davet edilmesini istemediğimiz acenteler bizim kendi workshopumuza katılmıştı. Moral ve motivasyon olarak çok düşen heyetimiz (ben dahil) zaman zaman Tanıtma(ma) Müşaviri Tayfun Şenel ile gerginlikler yaşamış ama gerekli yaptırımları ülkeye döndüğümüzde uygulamaya karar verdiğimizden işimize odaklanmaya çalışmiştık. Açıkçası neredeyse hiç birimiz Shanghai’den çok hoş hatıralarla ayrılmadık. Fakat Baş Konsolos ve THY yetkililerin çok yakın ilgisi bizi ziyadesiyle mutlu etmişti.  Neyse ki broşürlerimiz fuarın son günü elimize ulaşmış,  fuar alanında halk günü dağıtılmıştı.

Hong Kong

 

7 milyon nüfusa sahip bu özerk ülkeye geldiğimizde Shanghai’ın elimizde olmayan sebeplerden ötürü başarılı geçmemiş olmasının pozitif yönde motivasyonu mevcuttu. İlk soru kargoların gelip gelmemiş olmasıydı, çok şükür gelmişti.

 

Hong Kong’da da Baş Konsolos Sayın Haldun Tekneci ve ekibi ile birlikte THY yetkileri bizi çok yakın karşıladı. Geç saatlerde otelimize geçtik ve dinlenmeye çalıştık zira bir sonraki gün workshopumuz vardı.

 

Hepimizin motivasyonu üst düzeydeydi. Ve Sheraton otelinde düzenlenen workshop çok başarılı geçti. Kapadokya sunumumuz olağanüstyüdu. Bu sunumu gerçekleştiren Serkan Başar, Aydın Ayhan Güney, Teyfik Ölmez ve Didem Bulgurlu’ya buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Sunumdan sonra Kapadokya ilgileri bir kat daha artan Hong Konglu acenteciler tabir-i caizse masalarımızı işgal etti. Kendilerini bölge hakkında ve işletmelerimiz hakkında bilgilendirdik. Bu workshopun başarılı olmasında elbette orada olmayan Tanıtma(ma) Müşaviri Tayfun Şenel’in bizim işimize karışmaması çok etkiliydi. Kendisine önerim Türkiye’nin imajına daha fazla zarar vermeden emekli olup kendi kabuğuna çekilmesi.

 

Sonuç olarak, bu gezi Kapadokya’nın en önde gelen turizm kuruluşları yetkililerinin istendiğinde ortak hareket edecek kabiliyette olduğunu göstermesi açısından çok önemliydi. Gerçekten güzel bir sinerji oluşturduk. İnşallah bu tür tanıtımlar bölgemiz turizmi açısından faydalı olacaktır. Buradan tekrar Sayın Valimize, THY Müdürü Sn. Osman Taha Küçük, Nevşehir Valiliğ’inden Sayın Serkan Başar, KAPHIB Müdürü Sayın Levent Ak ve NTSO’dan Sayın Veysel Donmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum.