Önlem Yok

NEVŞEHİR(MHA) Ülkemiz ekonomisinin en büyük sorunlarından biri vergilendirilemeyen kayıt dışı faaliyetler. Onlardan biri de Kapadokya bölgesinin göbeğinde yıllardır süre geliyor.

Kimilerine göre, ev hanımlarının masumane ev bütçelerine katkı sağlamak için yaptıkları faaliyet olarak algılansa da, Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turiste zorla ürünlerini satmak isteyen kadınların neresinin masumane bir iş yaptıkları da tartışılır.

Uçhisar kalesine çıkan yol üzerine dizilen kadınların yerli ve yabancı turiste zorla el sanatları ürünlerini satmak istemeleri karşısında ilgili kurumların ise ne yaptıkları ise da merak konusu.

Yaptıkları işin ev ekonomilerine katkı sağlamaktan ziyade bölge turizmine olumsuz bir davranış sergilemek olduğunun farkında olanlar ise kendilerinin görüntülenmesinden bile oldukça rahatsız.

Tezgah kirası ödemeyen, herhangi bir giderleri bulunmayan bazı seyyar el ürünleri satan kadınların yöre turizmine verdikleri zararın faturasının ise kimler tarafından verileceği de aşikar.