“Bakan Çelik Yeni Sezonda Turizmin Artırılması İçin Bürokratlarına Talimat Verdi.”
  Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmde 2014 sezonunda tüm başlıklarda zirveye ulaşılması için bürokratlarını harekete geçirdi.
  Bakan Çelik, Türkiye’yi turizm sektöründe kalıcı ve önemli adımlarla başarıya ulaştırmak için tüm enstrümanların etkin kullanılması talimatını verdi.
  2013 yılında başta büyük pazarlar olmak üzere 17 ülkede faaliyet gösteren tur operatörleri ile birlikte pazarlama ve reklam faaliyetleri gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl da birlikte reklam faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürüyor.
  Yurt içi ve yurt dışı programlarını soluk almadan sürdüren Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratları son olarak temaslarda bulunmak üzere Türkiye’nin birinci pazarı Almanya’ya gitti.
  Bakan Çelik’in talimatıyla Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan başkanlığındaki Bakanlık Heyeti, Almanya’nın önde gelen yabancı tur operatörleri ile toplantılar gerçekleştirecek. Ülkemize yönelik büyük turist hacmi olan tur operatörleri ile yapılacak görüşmelerde 2014 planları ve değerlendirmeleri masaya yatırılacak.
  Ülkemize en fazla turist gönderen ülke olan Almanya’da tur operatörleri ile yapılan görüşmelerde Thomas Cook, Öger Tur, FTI, Der Touristik (REWE), Schauinsland Reisen, TUI, Alltours ve Studiosus Gruppenreisen bulunmakta.
  Görüşmelerde reklam etkinlikleriyle karşılıklı işbirliği ve ortak hedefler revize edilerek Türk turizminin öngörülen hedeflere daha hızlı ulaşması sağlanacak.

  Türkiye ve Almanya turizm sektörlerinin etkileşimine sayısal olarak bakacak olursak:
  Almanya 82 milyon nüfusu ve yıllık 70 milyon seyahat eden kişi sayısı ile dünyada en çok dış seyahat gerçekleştiren ve turizm harcamasında bulunan ülke. Alman seyahat pazarında yüzde 13 ile en fazla dış seyahatin gerçekleştiği ülke İspanya, bu ülkeyi yüzde 8.4 ile İtalya ve yüzde 7.3 ile Türkiye izliyor.
  Ülkemiz açısından ise Almanya 5 milyon ziyaretçi rakamı ile en büyük pazar ülke olup, 2013 Ocak -Kasım döneminde ziyaretçi sayısında 2012 yılının aynı dönemine göre artış oranı yüzde 9,95 seviyesinde gerçekleşti.

 BAKAN ÇELİK SEKTÖR TEMSİLCİLERİ ILE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİYOR

  Bakan Çelik ilk olarak Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) heyetini kabul etti. Görüşmede sektörün önde gelen isimleriyle hem 2013 yılını artı ve eksileriyle gözden geçirdi hem de 2014 planlamasını detaylarıyla ele aldı.
 Konuklarından yeni dönemde önemli destinasyonlarda turizmin geliştirilmesi için özel stratejilerin uygulanmasını isteyen Bakan Çelik, Bakanlık olarak sektöre her türlü desteğin verileceğini vurguladı.
  Bakan Çelik, görüşmede ayrıca tanıtım stratejisinde sosyal medyanın daha etkin ve yüksek standartta kullanılması gerektiğine de dikkat çekti.