Türkiye’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde düzenlenecek olan Türkiye Drone Şampiyonası’nın üçüncü etabı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Star için heyecanlı bir bekleyiş başladı.

Geçtiğimiz günlerde Kapadokya Balon festivaline ev sahipliği yapan Ürgüp şimdi de bir başka büyük bir organizasyona daha imza atamaya hazırlanıyor.

Türkiye Drone Şampiyonası 3.Etap Yarın Başlıyor

Türkiye Drone Şampiyonasının üçüncü etabı Nevşehir Kapadokya’da 27-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye Drone Şampiyonası'nın 3. etabında Ürgüp'te son hazırlıklar tamamlanıyor, büyük heyecan yarın 10.00'da Şölen Alanı'nda başlıyor!

Tarihi ve Doğal Güzelliklerde Uçacaklar...

Tüm dünyada meraklıları için özel bir etkinlik olan ve ilgiyle takip edilen drone yarışlarının finalinde dereceye giren yarışmacılar, 17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST 2019’un ev sahipliğindeki “Dünya Drone Kupasında” ülkemizi temsil edecek.

Kapadokya’da özel olarak hazırlanan parkurda pilotlar, tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı araçlarla mücadele edecekler. Hız ve manevra kabiliyeti yüksek; tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçların yer alacağı Türkiye Drone Şampiyonasının ikinci etap yarışlarına Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 32 lisanslı pilot katılacak. Yarışların sonunda dereceye giren pilotlar uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil edecekler.

Organizasyon Ürgüp Cumhuriyet Meydanı şölen alanında 10:00-18:00 saatleri arasında gerçekleşecek.