NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlamak için atlı, motorize ve yaya jandarma timleri görev yapıyor. Bölgede peribacalarının içerisine kurulan jandarma karakolları ise turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Jandarma Karakolları Peribacalarının İçinde Hizmet Veriyor ...

Kapadokya'da peribacaları ve vadilerin çoğunlukta olduğu turizm alanları, jandarmanın sorumluluk bölgesinde bulunuyor. Bu durum, jandarmaya kültürel bir sorumluluk da yüklüyor.

Kapadokya'nın coğrafi yapısı nedeniyle sınırlı trafiğe müsaade edilen bölgelerde, jandarma motorsikletli asayiş timleri görev yapıyor. Motorize asayiş timleri, turistik alanlarda, piknik, mesire ve ören yerlerinde meydana gelebilecek olayları önlemek ve kısa sürede müdahale etmek için önleyici kolluk görevi icra ediyor.

Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Ören Yeri ve Paşabağları gibi turizm merkezlerinde yaşanan ziyaretçi yoğunluğundan kaynaklanan araç trafiğini de düzenleyen jandarma trafik timleri, Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin huzur içinde bölgeyi gezmelerini sağlıyor.