Türkiye'nin en iyi 10 yürüyüş rotasında Dünya'nın en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da var...

Tabiat ananın özenle yarattığı doğa mucizesi Kapadokya, ülkemizin en çok ziyaret edilen turizm merkezlerinden biri. Milyonlarca yıl önce Erciyes ve Hasan Dağı volkanlarından fışkıran lav ve küllerin soğuması sonucu ilginç yeryüzü şekillerinin meydana geldiği Kapadokya bölgesi, derin tüf vadileri, peri bacaları ve insanlığa mesken olmuş kaya yerleşimleriyle biliniyor. Sürekli bir devinim ve değişim içerisindeki coğrafyasının oluşturduğu vadiler, Kapadokya yürüyüş parkurlarının omurgasını oluşturuyor. Panoramik ayrıntıların tek tek sahneye çıkıp görsel bir şölene dönüştüğü söz konusu vadiler, günübirlik rotalar sunuyor konuklarına. Nevşehir, Kayseri ve Aksaray il sınırlarına yayılan Kapadokya bölgesinde Ihlara, Soğanlı, Güvercin, Aşıklar, Kızılçukur, Gül, Bal, Zemi, Keşişler, Devrent, Avla vb vadilerde keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. Bölgede birçok seyahat acentesi, doğaseverlere nitelikli servis veriyor. (Ersin Demirel) 

Kapadokya’da Doğa Yürüyüşü

Trekking ve Atlı Yürüyüş Kapadokya’nın belirli mevkilerinde doğa yürüyüşleri yapılıyor. Trekking turları olarak adlandırılan etkinliklerde önceden belirlenen programlar halinde günü birlik ya da kamp kurmalı yürüyüşlere çıkılıyor.
- Dağ yürüyüşü
- Doğa yürüyüşü
Bölgede Erciyes ve Hasan dağlarında yaşanan volkanik patlamalar sonucu ortaya çıkan volkanik tüflerin zamanla aşınması ile oluşan vadiler, yürüyüş turizmi açısından son derece uygundur.
 En Çok Tercih Edilen Kapadokya Otelleri İçin Tıklayın

Kapadokya yürüyüş parkurları:
Göreme ve çevresi
Kızıl vadi ve Güllü dere
Güvercinlik vadisi
Kılıççılar vadisi
Uçhisar kasabası
Bağlıdere
Ayrıca Kızıl vadide gün batımı izlenebilir, bol bol fotoğraf çekilebilir. Güvercinliklerde ise su kanalları ve mağara tünelleri gezilir. Bağlıdere’de ise üzüm bağlarının arasından geçmek ve dünyaca ünlü şarapların kaynağı olan üzümleri tatmak mümkün.
Atlı Doğa Yürüyüşü
Vadileri ve köyleri görebileceğiniz atlı doğa yürüyüşlerinden önce binicilik dersleri de alabilirsiniz. “Güzel Atlar Diyarı” olarak anılan bölgede at sırtında tarihi ve turistik yerleri ziyaret edebilecek, farklı bir deneyim yaşayacaksınız. Kapadokya atlı doğa yürüyüşleri düz alanların azlığından dolayı bazen sizi çok zorlayabilir.
Yürüyüşleriniz esnasında karşınıza taşlık ve kayalık kesimlere çok iyi uyum sağlayabilen keklikler çıkabilir. Şaşırmayın. Vadi boylarında tilki, tavşan, sansar ve kokarca ile vadi tabanlarına inen kayalıklarda güvercinleri görebilirsiniz. 

Hürriyet Gazetesi