Tripadvisor tarafından her yıl kullanıcı oylarıyla belirlenen En İyi Oteller 2016 listesinde Ürgüp'ün Ayvalı Köyünde bulunan Gamirasu Cave Hotel, Türkiye'nin en iyi, Avrupa'nın en iyi 10. oteli olarak belirlendi.

Dünyanın en önemli seyahat uygulamalarından biri olan TripAdvisor, milyonlarca kullanıcısının oy kullanarak seçtiği “Travelers’ Choice 2016” sonuçlarını açıkladı. 

En İyi Oteller 2016 kategorisinde Türkiye'nin en iyi Oteli olarak Ürgüp'ün Ayvalı Köyünde bulunan Gamirasu Cave Hotel seçildi. Yapısı ve mimarisi ile bölgenin ilk kaya otellerinden olan Gamirasu Cave Hotel aynı zamanda Avrupa'nın en iyi 25 Oteli sıralamasında da 10. sırada yer aldı.

1994 yılında inşaatına başlanıp, 1999 yılında turizme kazandırılarak başta Ayvalı Köyüne ve Kapadokya Bölgesine değer katan Gamirasu Cave Hotel, Ayvalı Köyünde açılan ilk otel olma özelliğini de taşıyor.

Açıldığı tarihten itibaren her yıl, oda sayısını ve kalitesini arttırarak gelişmesini sürdüren Gamirasu, Kapadokya Bölgesindeki, tamamı kaya içerisinde yer alan en büyük odasına sahip otellerden biri olma özelliğini de taşıyor. 180 m2'lik oda içerisinde odaya mahsus saunası, hamamı, jakuzisiyle misafirlerine tarih, kültür, konfor ve lüksü aynı anda sunuyor.

Otelin bulunduğu Ayvalı Köyünde doğup büyüyen İşletme Sahibi İbrahim Baştutan tarafından turizme kazandırılan Gamirasu Cave Hotel, daha önce de ulusal ve uluslararası seyahat sitesi, dergi ve gazete tarafından pek çok değerlendirmeye tabii tutularak ödüle layık görüldü.

Gamirasu Cave Hotel 1 Kral Suit, 18 Suit, 8 Deluxe, 5 Standart ve 3 aile odası ile toplam 35 oda ile bölge turizmine hizmet vermeye devam ediyor.

Türkiye'nin en iyi oteller sıralamasına Kapadokya'dan giren Oteller Şu Şekilde:

1 - Gamirasu Cave Hotel Ayvalı, Türkiye 4 - Kayakapi Premium Caves - Cappadocia Ürgüp, Türkiye 9 - Museum Hotel Uçhisar, Türkiye 10 - MDC Hotel Ürgüp, Türkiye 15 - Argos In Cappadocia Uçhisar, Türkiye