Turistik Otelciler İşletmeciler Yatırımcılar Birliği (TUROB) Taksim'deki olayların büyümesinin Türkiye açısından ve sektörleri açısından tehlikeli olduğunu söyledİ.

TUROB Başkanı Timur Bayındır,   yaptığı açıklamada Taksim’deki Gezi Parkının yıkılmasıyla başlayan olayları değerlendirdi. Taksim’de yaşanan olayları dehşet ve üzüntü içinde izlediklerini ifade eden Bayındır, “Gelişmeleri ülkemiz ve sektörümüz açısından fevkalade tehlikeli buluyoruz.” dedi.
 
Kolluk kuvvetlerinin yoğun ve kontrolsüz güç kullanımının, otellerini ve turistleri de etkilediğini ifade eden Bayındır şu açıklamalarda bulundu: “Taksim ve civarındaki otellerde konaklayan misafirlerimiz, korku ve panik içerisindedir.
Bazı ülkelerin yurtdışına çıkacak vatandaşlarını Türkiye konusunda uyardığını ve buna paralel olarak rezervasyon iptalleri gelmeye başladığını öğrenmiş bulunmaktayız. 
Yaşanan çatışmaların dış basındaki yansımaları ise sektörümüz açısından ayrı bir endişe kaynağıdır. Bakanlığımızdan, endişelerimize kulak vermesini ve karşı karşıya kaldığımız krizin yönetimini üstlenmesini bekliyoruz.
TUROB olarak bir an önce sükûnetin sağlanmasını, ülkemiz ve sektörümüz adına yetkililerden talep ediyoruz. Toplumumuzun tüm kesimlerine sağduyu, diyalog ve sorumluluk tavsiye ediyoruz.