KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir,

“Uçağı Koydum, Hadi Buyurun Gidelim Demekle Bu İşler Olmuyor”

NEVŞEHİR(MHA) Bu ay sonundan itibaren Nevşehir – Antalya arası uçak seferlerinin başlatılması ve İstanbul – Nevşehir arası tarifeli uçak seferlerinin sayısının da artırılması ile Kapadokya bölgesinde ciddi bir turist hareketliliğinin yaşanabileceği öngörülüyor.

Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde turist sayısının da artmasına neden olabileceği belirtilen uçak seferlerinin sayısının yeni turizm sezonu ile birlikte artırılması düşüncesine kimi çevreler temkinli yaklaşıyor. Bu isimlerden biri de Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Turizmci Nazif Demir.

Kapadokya bölgesini daha ulaşılabilir bir hale getirmenin bölgeye gelecek olan turiste büyük bir kolaylık sağlayacağını söyleyen Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, bu tür etkinliklerin bir yıl öncesinde tur programına koyulması gerektiğini dile getirdi.

Söz konusu uçak seferlerinin iç turizmde bir canlılık oluşturacağını ancak yurt dışından bölgeye gelecek olan turist sayısında ciddi bir artışın olmasının beklenmesinin doğru olmayacağını söyleyen Demir, “Bugün Uçağı koydum yarın müşteriyi bulurum mantığı yanlış. O nedenle bunlar bir yıl öncesinden takvime ve tur programına alınması gereken çalışmalar. Uçağı koydum hadi buyurun gidelim demekle bu işler olmuyor. Bu dönemde iç turizmde hareketliliğin artacağını düşünüyorum. Ama yurt dışından fazla bir hareketlilik beklemek iyimserlik olur. Hatta hayal kurmak gibi olur” dedi.