Kapadokya merkezi Uçhisar kasabasında CCR Otel sahibi İş Adamı Mustafa Çankaya tarafından eski Uçhisar evleri teker teker satın alınarak yüzlerce eski evlerden kurduğu butik otelin son zamanlarda hızla büyüyerek kontrolsüz yayılması ve genişlemesi iddiaları bölgede eleştiri konusu oldu.

 

Özellikle Uçhisar kasabasında CCR Otelin yapımı ile birlikte Doğal dokuya uygun yapıları ve renkli ışıkları ile göz kamaştırırken bir taraftan da son genişleme çalışmaları için Çatalkaya Resteurantın CCR bünyesinde yıkılarak yerine yeni bina yapımına başlanması bazı eleştirileri de beraberinde getirdi.

 

Özellikle yaptığımız araştırmalara göre CCR Otel tarafından yıkılan Çatalkaya restaurant ın yerine yapımı süren yeni tesiste Hazine arazisine girildiği yönünde iddialar kamuoyuna bomba gibi düştü.

 

Yine yaptığımız araştırmalarda bölge insanı vatandaşlarımız CCR otelin hızlı büyüme ve gelişmesinin kontrolsüz olduğuna dikkat çekilerek bu konuda izin ve kontrollerin kim tarafından neden yapılmadığı merak ediliyor.

Son Söz:

Gerçekte CCR Otel Çatalkaya resteurantı yıkımı için kimden izin aldı? Yeni yapılaşmada arazi üzerinde Hazineye ait yere girildi mi?

Şimdilik bu sorular kamuoyunda cevap bekliyor…Konun takipsisi olarak araştırmalarımız ve gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kendileri ile görüştüğümüz ve Kapadokya asla sahipsiz değildir diyen vatandaşlar Uçhisar kasabamızda doğal dokuya uygun olmayan ve kontrolsüz yapılan projeleri her ne amaçla olursa olsun yapımına asla müsaade verilmemeli dediler.