EMITT Turizm Fuarı’nda stant açan Uçhisar Belediyesi, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini ziyaretçilere tanıtıyor.

28-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezinde gerçekleştirilen fuar, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Dünya ve Türkiye’de bulunan turizmciler ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, birçok şirket, kurum ve kişiler yer alıyor. Kapadokya bölgesinden de çok sayıda kamu kurum ve kuruluşları yer aldığı fuara başta Nevşehir Valiliği olmak üzere Göreme, Ürgüp, Uçhisar, Ortahisar, Kozaklı ve Avanos belediyeleri katılıyor. Nevşehir Valiliği ve Belediyeler Kapadokya standı içerisinde kendilerine ayrılan alanlarda bölgelerini ve işletmelerini tanıtıyor. Stantta ayrıca KAPTİD, KAPHİB ve Ahiler Kalkınma Ajansı da yer alıyor.

Fuara Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ve Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan katıldı.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, terör olaylarının turizmi etkilediğini belirterek, "Dünya ölçeğinde değerlendirdiğimiz zaman, bütün dünyanın aynı süreçleri yaşadığını görmekteyiz. Ortam, adeta terör korkusuyla yaşanan bir dünya haline geldi. Bundan en çok etkilenen de turizm sektörüdür" dedi.
Uçhisar Belediyesi, 28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 20’ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katıldı.
Uçhisar’ın tarihi değerlerinin, doğal güzelliklerinin, barındırdığı turizm potansiyelini ön plana çıkaran birçok değer, fuar ziyaretçilerine tanıtıldı. Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’ın da bulunduğu stant vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Başkan Karaaslan, stantlara gelen ziyaretçilere Uçhisar hakkında bilgiler verirken, ziyaretçileri Uçhisar’a davet etti.
İstanbul’da düzenlenen EMITT Fuarı’nın turizm şirketleri açısından önemli olduğunu söyleyen Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, “2015 ve 2016 yılındaki süreçleri değerlendirdiğimiz zaman İstanbul EMITT Fuarı’nın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Fuarların zaten temel unsurlarından bir tanesi de turizmcilerin alt yapı hizmetlerini hazırlayabilmektir. 2016 yılındaki rezervleri ve yapacakları programları birlikte değerlendiren ve burada karşılıklı kontak kurma imkanı bulunması zaten fuarların en temel amaçlarından bir tanesidir. Burada da her yıl olduğu gibi bunlar gerçekleştirilmektedir” dedi.
"Terör olaylarından en çok etkilenen turizm sektörüdür."
Terör olaylarının artış göstermesinin turizmi çok büyük ölçekte etkilediğini dile getiren Başkan Karaaslan, “Özellikle 2016 yılı turizm sezonuna girerken ülkemizin ve dünyanın içerisinde bulunduğu konjonktürü değerlendirdiğimizde turizm sektörünün yara aldığı herkes tarafından kabul edilmektedir. Bu sadece bizim ülkemizin yalnız başına yaşadığı bir kompozisyon değildir. Dünya ölçeğinde değerlendirdiğimiz zaman, bütün dünyanın aynı süreçleri yaşadığını görmekteyiz. Adeta bir terör korkusuyla yaşanan bir dünya noktası haline geldi. Bundan da en çok etkilenen turizm sektörüdür. İşte bu fuarların amaçlarından bir tanesi de bu korkuyu, bu yılgınlığı yıkıp, turizm sektörünü daha canlı tutabilmenin hedefiyle burada bulunuyoruz” diye konuştu.

 

Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da Kapadokya standını ziyaret etti.