Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen Türkiye Festivali’ne katılan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, kurulan stand ile Uçhisar'ı ve Kapadokya'da bulunan en güzel noktalarını başarı ile tanıtıyor.

Rusya ile aradaki buzları eritmek ve Türkiye’nin tüm güzelliklerini tanıtmak amacı ile Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan Türkiye Festivali’ne katılım gösteren Uçhisar Belediyesi de başarılı bir stant çalışması ile katılıyor. Katıldığı Birçok fuarda, etkili çalışmalara imza atan Uçhisar Belediyesi, bu kez yurt dışında Kapadokya'nın zirvesi Uçhisar'ı en özel noktalarına kadar anlatarak tanıtıyor.

Yaklaşık olarak 100 bin kişiye ulaşması planlanan fuarda kamu ve turizm alanlarında ülkenin yüz akı olan kurumlar arasında Uçhisar Belediyesi de yer alıyor.


Moskova'da düzenlenen Türkiye festivaline katılan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan Turkiye standında Kapadokya için ayrılan alanda bölgemizi tanıtmak ve Rusya'dan gelen misafir sayımızı önümüzdeki sezonda artırmak için en iyi şekilde hazırlanarak Rusya'ya geldiklerini vurguladı.

Festivalin bugün ikinci gününde de Kapadokya standı Rus konuklarımızdan büyük ilgi görüyor olması memnuniyet verici açıklamasında bulunan Karaaslan, Kapadokya Bölgesinin tarihi ve kültürel turistik değerlerini Uçhisar kalemizi ve jeolojik yapısını Rus halkına aktardıklarını, Tarihi kalesi, Kiliseleri, Yeraltı kentleri, peribacaları ile Güneşin doğuşu batışı ile bölgedeki balon turlarının dünyanın başka hiç bir yerinde görülemeyecek doğal güzellikleri görme imkanı sağladığını Ruslara anlatıyoruz" dedi.

Festivale katılan Rus halkına Rusca ve İngilizce broşürler verdiklerini söyleyen Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Türkiye festivalinin ilk iki gününde Kapadokya standına ilginin iyi olduğunu, stant ziyaretçilerine minik balon figürleri, Kapadokya kartpostalları, magnet gibi küçük hediyeler verdiklerini, Rus konuklarınında hediyelere sevindiklerini, mutlaka yerinde görmeye Kapadokya'ya geleceklerini söylediklerini kaydetti.


Standın ziyaretçi akınına uğramasından dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, “Rusların gözünde Kapadokya’nın yeri ayrı” bunu gösterdikleri ilgiden açıkca görebiliyoruz" dedi.

Moskova’da Türkiye coşkusunun yaşandığı festival, 16-17-18 Haziran tarihlerinde Türkiye’nin önemli turistik, kültürel ve sanatsal değerlerini barındırıyor. Nevşehir, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Gaziantep, Adana, Mersin gibi önemli şehirler ve Kapadokya gibi dünyanın eşsiz bölgesi Uçhisar, Ürgüp, Avanos, Göreme, Ortahisar gibi önemli turizm beldeleri, Türkiye Festivali’nde yer alarak, bölgesel değerlerini ve turizm zenginliklerini sergiliyor.

Türkiye’nin ilk defa bir ülkede festival mantığında bu kadar geniş ve büyük boyutta organizasyon düzenlemesi ile yankı uyandıran festivalde Uçhisar Belediyesi de vizyon projeler ve turistik noktaları tanıtıyor.

‘Muhteşem Yüzyıl' dizisinden oyuncular da dahil olmak üzere, birçok ünlü Türk oyuncununda katılım gösterdiği festivalde ayrıca 200 Türkiye'ye seyahat bileti dağıtılacak. Ayrıca Konserler, turizm etkinlikleri, gastronomi work shopları gibi özel etkinliklerin de yer aldığı bu özel fuarda yer almanın gururunu yaşayan Uçhisar Belediyesi, üç gün boyunca Hem Uçhisar'ı, Hem Nevşehir merkezli Kapadokya'yı hem de Türkiye’yi zenginleştiren projelerle bölgemizi en iyi şekilde temsil ederek, dünya çapında turizm atılımlarına destek veriyor.