Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı turistik Uçhisar beldesinde yapımı devam eden Arinna Lodge Oteli, kendi elektriğini kendi üretecek.

Kapadokya bölgesinde bir ilke imza atacak olan Uçhisar Arinna Lodge Otel’de ayrıca 20 bin kilovat karbondioksit salınımını ortadan kaldırarak çevreye duyarlı bir yaklaşım sergilenmesi planlanıyor.

Nevşehir, Uçhisar’da peri bacalarının arasında doğal oluşumları bozmayacak, yenilenebilir enerji sistemleri ve konvansiyonel mimari normlarını uygulayan Arinna Lodge Otel’in inşaatı devam ediyor.

Uçhisar Arinna Logde Otel Proje Sorumlusu Sercan Soybaş, tesisin ihtiyacı olan elektrik enerjisini, Alman menşeili fotovoltaik panellerden oluşan sistemle karşılayacaklarını belirtti. Soybaş, böylece yaklaşık 20 bin kilovat karbondioksit salınımını ortadan kaldırarak peri bacaları ve çevresine duyarlı bir sistem oluşturacaklarını söyledi.

Ayrıca tesisin ısıtma sistemi için kullanılacak yeni nesil yaklaşık 200 kilovatlık ısı pompası sistemleriyle de bölgede başlı başına yenilenebilir enerji sistemlerini bünyesine sokan ilk tesis olacaklarını kaydeden Soybaş, “Bölgede alternatif enerji kaynağı arayan tesis sahiplerine de örnek olacağımıza inanıyorum. Alışılagelmişin dışında çevreye duyarlılığını ortaya koyan teknolojileri bünyesinde bulunduran ilk konaklama tesisi olmanın da gururunu taşıyacağız.” diye konuştu.

Tesisin yenilenebilir enerji sistemleri konusunda danışmanlığını ve uygulamasını yapan Alman firmasının yetkilileri de yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı yönünde bu yaklaşımın bölgede ilk olduğunu ve bu projenin içersinde olmalarının hem kendilerine hem de bölgeye çevre faktörüne saygı anlamında büyük katkılar sağladığını dile getirdi.

Yetkililer, projenin önemine tüm dikkatlerin çekilmesinin ve diğer tesisler için örnek teşkil etmesinin bölge için gerekli olduğunu da vurguladı.