Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Hollanda’da BM Dünya Turizm Örgütünün Dini Miras ve Turizm Konferansına katıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, UNESCO tarafından dünya kültür miras listesinde yer alan Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'imizi ve bölgemizi Bakanımız Nabi Avcı Beyin himayelerinde Hollanda'da herşeyiyle tanıyoruz dedi. Ünver, Hollanda ziyaretinin Kapadokyamız, Nevşehirimiz ve ülkemiz turizmi açısından önemli olduğunun altını çizdi.


BAKAN AVCI: "TÜRKİYE İNANÇ TURİZMİ AÇISINDAN BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP"

Bakan Avcı burada yaptığı açıklamasında  “Nevşehir Hacı Bayram-ı Veli Camii ile Augustus Tapınağının yan yana duruşundaki hikmeti, farklı inanışları Anadolu’da barış içinde bir arada yaşatma tecrübemizin dayandığı temel ilkelerimizi paylaşma fırsatı oldu.”

Bakan Avcı: “Hollanda medyası ile Avrupa medyası ile özellikle Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarında gündeme getirilen bir takım dezenformasyonları düzeltmeye de vesile olacağı ümidiyle bu toplantıları, görüşmelerimizi yapıyoruz.”

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hollanda'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Utrecht kentinde Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından düzenlenen "Değişen Toplumda Dinî Miras Turizmi Nasıl Artırılır" konulu konferansa katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan Bakan Avcı, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

DTÖ’nün Düzenlediği Bu Konferans Bizim Açımızdan Çok Verimli Oldu

“BM Dünya Turizm Örgütü’nün düzenlediği inanç turizmi ve bunun özellikle dinî mirasın korunmasına katkıları konulu konferansına katıldık ve orada bir konuşma yaptık. Bu konuşmada hem inanç turizminin önemine ve Türkiye’nin bu bakımdan taşıdığı büyük potansiyele örnekler vererek; Sümena Manastırı’mızı, Kapadokya’yı, Meryem Ana’yı, İstanbul’daki uygulamaları, Ankara’daki Hacı Bayram-ı Veli Camii ile Augustus Tapınağının yan yana duruşundaki hikmeti, bunları anlatarak ülkemizin bu alandaki potansiyelini bir kere daha anlatma fırsatını bulduk. Hem de bunların asıl arkasında yatan iklimi, zihniyeti; yani bizim bu kadar farklı inanışları Anadolu’da barış içinde bir arada yaşatma tecrübemizin dayandığı temel ilkelerimizi paylaşma fırsatı oldu. O bakımdan Dünya Turizm Örgütünün düzenlediği bu konferans bizim açımızdan çok verimli oldu. 

Sadece mevcut bugünkü üç büyük dinle ilgili eserler değil, arkeolojik buluntular değil; aynı zamanda mesela dünya arkeoloji araştırmaları bakımından da çok önemli bir dönüm noktası olduğunu, olacağını düşündüğümüz Göbeklitepe’yi de anlatma fırsatını bulduk, Kapadokya’yı, Trabzon’u, Antalya’yı, İstanbul’u, Ege Bölgesini, Efes’i anlatma fırsatımız oldu. Bu bağlamda konuşulduğu zaman Türkiye’nin söyleyecek çok sözü var tabii, onları paylaşma fırsatımız oldu.”

Hollanda’daki Türk Toplumu Temsilcileri ile Buluşma

“Sonraki programımda hem Hollanda’daki Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geleceğiz; geleceğiz diyorum çünkü buraya yalnız gelmedim, aynı zamanda Hollanda-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı, Yozgat Milletvekilimiz Ertuğrul Soysal Bey burada. Kapodokya’yı sadece kürsüde yapılan konuşmalarla değil, birebir görüşmelerde de ülkemizin zenginliklerini tanıtma fırsatı bulduğumuz için bu seyahatimizde aynı zamanda Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Bey ile birlikte geldik. Dolayısıyla buradaki Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geleceğiz. Onlarla hem kendi sorunlarını hem Türkiye’nin tanıtımı konusunda birlikte yapabileceğimiz işleri konuşacağız. 

Bunun dışında yine Hollanda’da faaliyet gösteren belirli başlı turizm girişimcileriyle bir araya geleceğiz, beraberimizde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy Bey burada bizimle birlikte, dolayısıyla sektörel bir toplantıyı da yapmış olacağız. Aynı zamanda Hollanda medyası ile, Avrupa medyası ile özellikle Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarında gündeme getirilen bir takım dezenformasyonları düzeltmeye de vesile olacağı ümidiyle bu toplantıları, görüşmelerimizi yapıyoruz.”