Alanya’da bu yıl 15. si düzenlenen turizm sanat festivalinde Ürgüp’ün tanıtımı için Ürgüp Belediyesi ve Ürgüp Tanıtım Vakfı tarafından stand açıldı.

Ürgüp’ün turizmi, tarihi ve kültürel değerlerinin sergilendiği stand yoğun ziyaretçi trafiğine sebep oldu. Hande Yener, Murat Boz ve Funda Arar gibi ünlü sanatçıların sahne aldığı ve 3 gün süren festivalde Nevşehir ve Kapadokya bölgesini temsilen Ürgüp’ü gören Nevşehirli ve Bölgenin farklı yerlerinden vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdiler.

Alman ve Rus turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Ürgüp standında Alanya tatilinin 1 ya da 2 gününü Kapadokya bölgesini gezebilmek için ayırmayı istediklerini belirten turistler, ulaşım ve aradaki uzaklık sorunu nedeniyle hızlı trenin tamamlanmasıyla birlikte tatili ilerleyen zamanlara ertelediklerini ifade ettiler.

Festivalde, Alanya’ya ve Türkiye’nin değişik yörelerine ait el sanatlarının ve kültürel değerlerin de sergilendiğini kaydeden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Tarihimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarıyoruz. 3 gün sürecek festivalimizde birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak. Halkımızla birlikte güzel ve keyifli bir festival yaşayacağımıza inanıyorum. Katkı sağlayan tüm kurum ve sivil toplum örgütlerine, festivalin düzenlenmesinde görev alan ve emek sarf eden herkese teşekkür ederim” dedi.