Nevşehir'in AK Partili Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp'te konaklayarak alışveriş yapan turistlere yöresel ikramlarda bulunarak onlarla sohbet etti.

Belediye Başkanı Fahri Yıldız zaman zaman ilçe merkezine gelerek Ürgüp Çarşısı’nda alışveriş yapan turist kafilesinede gönüllü rehberlik yapıyor. 

Başkan Yıldız, Amerika, Brezilya, Japonya , İsviçre, Polonya gibi çeşitli ülkelerden gelen turistlere gitmek istedikleri merkezlerin tarifini de yaptı.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp’e gelerek Kapadokya daki tarihi ve turistik mekanları gezen yerli ve turistlerle yakından ilgilenerek onlarla Balon turuna çıktı ve Gökyüzünde rehberlik yaptı.

Konuklara Türk mutfağının en iyi örneklerinin verildiği restoranları tarif eden ve Ürgüp’de görmeleri gereken tarihi ve turistik yerleri detayları ile anlatan Başkan Yıldız’ı ilgiyle dinleyen turistler, gerek kendisine gösterilen bu yakın ilgiden dolayı gerekse Türkiye’de Arapça, Farsça ve İngilizce konuşan bir belediye başkanı ile tanışmaktan dolayı memnun olduklarını belirttiler.

Başkan Yıldız, turistlere Üç Güzeller, Kadıkalesi, Temenni anıt mezarı, Taşkın paşa cami, Damsa barajı, Ayvasil Kilisesi, Tarihi konaklarıyla ünlü Mustafapaşa gibi Ürgüp'ün tarihi ve turistik öneme sahip yerlerinin yanı sıra Peribacaları ve yeraltı kentleriyle ünlü Kapadokya genelinde bulunan mekanlarıda mutlaka görmelerini önerdi.


KAPADOKYA'DA GÜN BALONLA DOĞAR, BALONLA BATAR...!

Bu sabah turistlerle birlikte Kapadokya semalarında Balon turuna çıkan Başkan Yıldız, Kapadokya da gökyüzüne dalmak ve kapadokya semalalarında neşreylemek çok farklı çok özel bir duygu dedi...

Kapadokya Semalarında Parlayan Bir YILDIZ...


Başkan Yıldız, Balonla Kapadokya'yı gezmek masalın en yaşanası deneyimlerinden biridir. Doğası eşsiz olan bu bölgeyi en tepeden, geniş bir panaromik açıdan seyretmek, bazen de vadilerin içine dalı Peribacaları'na dokunabilecek kadar yakın olma hissi ancak  Balon Tur’unda yaşanabilir.Bu his anlatılmaz ancak yaşanır diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Burası Ürgüp KAPADOKYA. BREZILYALI Turist Misafirlerimizle:  "Çok özel bir Coğrafya tarifi imkansız duygular içindeyiz" 

"- Gerçekten çok iyi bir tur oldu. Balon gezisiyle yaşadığımız Bu heyecan kendi halkımız ve yerli insanımız adına da çok büyük nimet. Açıkcası Turist olarak ben de alırdım böyle bir turu. Hava koşulları ve görüntü olarak çok uygun. Kapadokya/Ürgüp Dünya da baska benzeri yok, her gun bir balon festivali yaşıyoruz....Kapadokya semalarında Doyumsuz bir görüntü. Öyleki Bu anlamda Kapadokya'ya sadece balon için gelenler var. Ayrı bir zevk, fiyatları da çok cazip . Kapadokyanın tanıtımında da Balon Turizminin Bölge turizmine büyük katkı sağladığını düşünüyoruz."dedi.

Gelin isterseniz Kapadokya semalarına Royal Balonla birlikte bir turda biz atalım...