Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden olan, 3000 yıllık tarihi geçmişi ve 8000 yatak kapasitesi ile Ürgüp, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentacıları Birliği (TURSAB) tarafından İzmir Fuar Merkezi Expo’da bu yıl 6.sı düzenlenen Travel Turkey 2012 fuarında yerli ve yabancı çok sayıda şirket ve bölge ile beraber yerini aldı.

 

Ürgüp, önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Nevşehir Valiliği bünyesinde “Destination Cappadocia” olarak Avanos, Göreme, Gülşehir, Uçhisar, Ortahisar Belediyeleri ile KAPHİB ve KAPTİD’in yer aldığı stantta gelen ziyaretçilerine Kapadokya Bölgesi hakkında bilgi vererek, tanıtıcı broşürlerle beraber bölge kültürünün en önemli örneklerinden olan ürünlerin tanıtımı yapıldı.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Fuarın ilk günü, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Ürgüp Belediyesi standına uğrayarak Yöresel ürünlerden olan kabak çekirdeği ve cevizin tadına baktı.

 

Doğal güzellikleri, kültürel mirası, dini geçmişi ve etnoğrafik özellikleri bir arada barındıran Ürgüp’ü her yönüyle tanıtan standı çok sayıda basın mensubu ile vatandaş ziyaret etti.