Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Üç güzeller ahşap yürüyüş yolu ve seyir terası, bu akşam kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından henüz belirlenemeyen bir sebeple yakıldı.

Ürgüp'ün girişinde yer alan, Kapadokya'nın sembolü peri bacalarının bulunduğu Üç güzeller mevkinde Ürgüp Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ahşap yürüyüş yolu ve seyir terası, bu akşam saatlerinde aleve teslim oldu.

Ürgüp üç güzeller mevkiindeki ahşap yürüyüş yolu ve seyir terasının yandığını gören Turizmci ve Ürgüp TSO Meclis üyesi Asım Durusu'nun Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ü haberdar etmesinin ardından,  Başkan Aktürk anında olay yerine Ürgüp Belediyesi itfaiye ekiplerini sevk etti.

Öte yandan Ürgüp Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına anında müdahale ederek daha fazla büyümden söndürülürken, rüzgarında etkisi ile şiddetini bir anda artıran alevlerin sardığı ahşap kaplama alanı büyük zarar gördü.

Jandarma çevrede yaptığı araştırmada yangının kimin ve nasıl yaptığını tespit etmek için geniş çaplı araştırma başlattı. Çevredeki kameralar inceleme altına alındı.

Öte yandan yangın sonrası Ürgüplü vatandaşlar, yangını çıkaranların biran önce tesbit edilip ağır bir şekilde cezalandırılmasını isterken, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'e de göstermiş olduğu ilgi ve hassasiyetleri için teşekkür ettiler.

Yangının çıkışı ile ilgili 2 İddia var...!

1.Olay yerinde çok sayıda mum ve volkana rast gelindiği muhtemelen evlilik, doğum günü gibi bir kutlama sonrası, duyarsız kişilerce yerlere dizilen mumlar ve volkanın rüzgarında etkisi ile alev alıp ahşap zeminin tutuşarak yangının çıkmış olabileceği iddia edilirken,

2.Ahşap kaplı seyir terası ve yürüyüş yolunun benzin yada mazot dökülerek yakılmış olabileceği iddia ediliyor. 

Jandarma ekiplerince soruşturma devam ediyor. Çevredeki kameraların incelenmesinin ardından yangının kesin çıkış nedeni belli olacak.

Yoğun turizm sezonunda binlerce kişinin uğrak noktası olan Üç güzeller mevki seyir terasını hergün binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyordu.