TÜRSAB ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin iştiraki fuarcılık şirketi İZFAŞ ortaklığıyla düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 9'uncu kez kapılarını açtı

Turizm fuarının ilk gününde yoğun ziyaretçi trafiği ve renkli görüntüler yaşandı.

Katılımcılar Ürgüp Belediyesi'nin standına özel ilgi gösterdi. Ürgüp Belediyesi standına gelen yerli yabancı konukları Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız karşıladı. Başkan Yıldız, konuklarına Ürgüp yöresinde yetişen sütle kavrulmuş kabak çekirdeği ve dimrit cinsi siyah kuru üzüm ikram etti.

2015 Travel Turkey İzmir Turizm Fuarının İlk günü Ürgüp Belediyesi'nin bulunduğu stantı yerli ve yabancı 1.000’e aşkın kişi ziyaret etti. Ürgüp standını ziyaret eden misafirler özellikle Ürgüp yöresine ait üzüm pekmezi, sütle kavrulmuş kabak çekirdeği, siyah kuru üzüme ilgi gösterdi.


 

 Gastronomi Turizmi Kongresi de yapılacak

Türkiye'nin en önemli turizm buluşmaları arasında gösterilen fuarın bu yılki partner ülkesi Kosova, partner ili ise Adana olarak belirlendi. ABD, Fas, Gana, İsrail, Özbekistan, Venezuela, Zambiya ve Zimbabve'nin bu yıl ilk kez katıldığı fuar kapsamında Dünya Gurme Şehirler Ağı tarafından Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de düzenlenecek. 

Fuar İzmir'in B ve C hollerinde düzenlenen fuar, 13 Aralık'a kadar devam edecek. Bir bölümü sadece profesyonel ziyaretçilere açık organize edilen fuarda Frankfurt, Hindistan, Cenova ve Yunanistan'dan katılımcılar sunum yapacak.