Turizm Anasını Ağlatıyorlar...
Geçtiğimiz yıl yaşanan Göreme Kasabası Zemi Vadisinde Japon turistlere yapılan saldırının sonucunda ölen ve yaralanan turistlerden sonra meydana gelen kazaları etrafa bilinçsizce ve sorumsuzca dökülne çöp ve molozlarla en son Ürgüp ilçemizdeki Rekabetin getirdiği Tartışmayla başlayan kavgalar artık Kapadokya bölgesinde vatandaşların canına tak dedirtti.

Özellikle Kapadokya turizminin merkezi Ürgüp ilçesinde meydana gelen bu tür münferit olaylar en çokta turizmcileri endişeye sevk ediyor.

TURİZMİ BALTALIYOR...!
Bölgede On binlerce kişinin ekmek yediği turizm sektöründe Yerli ve yabancı turistlerin büyük şaşkınlık içerisinde izlediği en son Ürgüp terminalinde yaşanılan olaylar Yöre insanımızı kötü tanıtırken kendileri içinde ülkelerine gittiklerinde,Ülkemizle ilgili oluşturulacak Güvensiz bir ülke damgasıyla imajı sarsılan Bölge turizmcilerini kara kara düşündürüyor...

Zira Ürgüp terminalindeki çıkan kavgayı 
yaklaşık 100 civarında yabancı turistin de izleyerek bunları çektikleri belirtildi. Lütfen Anadolu, Türkiye insanına ve herşeyden önemlisi bir müslüman insana yakışır örnek davranışlarımızla kendimize yakışanı sergileyelim.

ÜRGÜP’LÜ VATANDAŞ TEPKİLİ

Geçtiğimiz aylarda da aynı tarafların benzer bir olayla tartışma ve kavga çıkardıklarını belirten Ürgüp’lü vatandaşlar, turizm haftasının yaşandığı şu günlerde umudunu turizm sezonuna bağlayan binlerce insan olduğunu, kimsenin böyle olayları özelliklede turistlerin gözü önünde Ürgüp’e yaşatmaya hakkı olmadığını ifade ediyorlar.

"İşte tüm bu olanlar sonrasında Turistler Ülkelerine gittiklerinde Türkiye'yi çok yanlış tanıtıyor, güvenli olmayan, gelişmemiş bir ülke olarak gösteriyor."
İçimizdeki nefsi şeytani arzulardan kendimizi arındırarak örnek bir davranış sergiliyelim.Saygı duyalım sygı görelim.
Öte yandan bu ülke de bir kanun koyucuların kanun nizamları çerçevesinde davranarak üç günlük dünyamızı zehir etmeyelim.Yetkili birimlerde lütfen bu konuda koontrol ve tedbirlerini acilen almalılar.Ve bu sorunlara çözüm üreterek bu olayı toplumsal bir olay haline gitirilmemeli.
Yazık günah değilmi dir ki herhangi birisinin canı acısın eşi,anası babası,çocuğu çoluğu olan insanları düşünelim.Duyarlı olalım.SABIR
 herşeyin ialacı olduğunuda unutmayalım.Zira doğrular Mutlaka kazanır vesselam...

TURİSTE SURAT ASMAYALIM YETER

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Kapadokya bölgesindeki turizmci esnaflar, "Turizme katkı sağlamayanların bu sektörden fayda beklememesi gerektiğini söyledi. "

Turizmden kazanan esnafın turist memnuniyetine daha fazla duyarlı olması gerektiğini belirten esnaflar, "Bu piyasayı beslemeyeceksek kimse bu inekten süt beklemesin. Bu otelci, Baloncu ve simitçi için bile geçerli. Eğer bu ineğin önüne su koymazsanız süt beklemeyin. Herkes kendini parçalarcasına sokaktaki turistten bir şeyler koparmaya çalışıyor. Turiste güler yüz göstermesek de surat asmayalım yeter" dedi.

'BİZ SAPIK MIYIZ?'

Avrupa'ya giden  insanımız 1 Euro bile kazıklandıklarında kendilerini nasıl hissediyorlarsa, buraya gelen yabancı turistlerin de aynı şeyleri hissettiğini söyleyen Turizm esnafları, "Turist sadece gelsin gitsin yeter. Kapadokya kendi yapacağını yapar. Bir arkadaşımın anlattığına göre yolda yürürken 2 İsveçli kıza 14 kişi laf atmış. Biz sapık mıyız? Sizin kızınıza, karınıza, bacınıza böyle bir şey yapılmasını ister misiniz? Bu nasıl kepazelik? 'Kapadokya, en büyük turizm merkezi' diye hava atıyoruz ama kendi içimize dönüp kendimizle yüzleşip bunları değerlendirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Sözde hepimiz ağzı dolu  iyi bir müslümanız deriz,Ama Büyüh günahlardan İnsanın insana en büyük haram edilen Canı,malı ve namusuna dil uzatırız.İmanın yarısıdır Temizlik ama Yaşadığımız yerlerden belli ne kadar temiz olduğumuz.Böyle müslümanlık böyle insanlık olmaz.Lütfen özümüze dönelim.Aynaya bakıp hatalarımıza artık son vererek bu bulunmaz coğrafyada dostça kardeşçe mutlu bir şekilde yaşayalım.Dünya ya hayran hayran bakmak yerine biz dünyaya örnek olarak baktırlaım.
bunun için Seçilmişler,Atanmışlar ve biz yöre insanı olarak herkes görevini bilsin herkes işini yapsın.Saygıyla sevgiyle...
Dualarla...