Milliyetçi Hareket Partisi Ürgüp İlçe Başkanlığından çağrı.

“Kalpaklı Kayası Yıkılmasın” 

Milliyetçi Hareket Partisi Ürgüp İlçe Başkanı Alpaydın Eroğlu beraberinde Belediye meclis üyeleri Tevfik Öz, İzzet Bul, Ahmet Sever ve il genel meclis üyesi İbrahim Altunsoy, Ülkü ocağı başkanı Oytun Akyol ve Ocak mensubu gençler ile yaptığı açıklama şöyle; 
Ürgüp’ümüzün simge peribacalarından “Kalpaklı Kayası” büyük oranda hasar alarak yıkılma tehdidi altındadır. Büyük çatlakların oluştuğu bu muhteşem peribacası maalesef kaderine terk edilmiş, ilgisiz kalınmıştır.

Kalpaklı kayamızın onarım ve korunması yönünde ilgili kurumların bilgisine başvurduğumuzda, “ “1999 yılında bakanlık nezdinde girişim yapılmış yazışmalar devam etmektedir.” cevabı son derece düşündürücüdür.

Dünyanın gözdesi bölgemizin benzersiz eserleri bir bir yıkılma yok olma tehlikesi altında olduğu açıktır. Kalpaklıdan başlatılacak sahip çıkma irademiz tüm bölgemizin ihmal edilen konuları içinde bir başlangıç olacaktır. 

Tüm resmi kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, dernek ve vakıflarımızı özelliklede Ürgüp’ün sahibi vatandaşlarımızı bu konuya sahip çıkmaya, sorumluluk oluşturmaya davet ediyoruz.

Bizler bu hassas konunun sahibi olduğumuzu girişimlere başlayacağımızı ve takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.
Açıklamada hazır bulunan Ürgüp Ülkü Ocağı Başkanı Akyol’da; “biz Ülkücü Gençler bu konunun takipçisi olarak sosyal etkinlik ve kampanyalarla gerekli ilginin gösterilmesi konusunda çalışma ve girişimler başlatacağız” sözleriyle destek verdi.