Ürgüp Belediyesi ile Kültür Turizm İl Müdürlüğü ortaklığında planlanan dans gösterisi, Turizm Haftası açılış etkinlikleri kapsamında Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezinde sahnelenecek.

15-22 Nisan Turizm Haftası münasebetiyle Ürgüp’te 18 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 13:30’da kortej yürüyüşüyle başlayacak turizm haftası açılış etkinliklerinde mehteran takımının gösterileri, yöresel halk oyunları ve folklor gösterileri ile Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçıları Senem Gül ve Ertan Akay’ın seslendireceği eserlerle tamamlanacak.

Aynı gün akşam saat 20:00’de Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezindeki 37 kişilik ekibin dans gösterileri Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Kültür Turizm İl Müdür Yardımcıları Cengiz Ekici ve Ömer Nair’in çabaları ile izleyicinin beğenisine sunulacak.

Ürgüp Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği “Devlet Halk Dansları Topluluğu Gösterisi”  Anadolu’dan esintiler taşıyan birbirinden güzel dans gösterileri ile ekip dans performanslarını sergileyecek.