Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'nın Kalbi Ürgüp te turizm haftası kutlamaları devam ediyor... 

Ürgüp Belediyesinin Ürgüp Cumhuriyet Meydanında düzenlediği Turizm Haftası kutlama programına Ak parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk,Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz,Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş,Dinler Grup Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Dinler,Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş kutlama törenine katıldı...

Turizm Haftası Kutlama etkinliğinde konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız,Kapadokya nın incisi Ürgüp ilçemizde tüm turizmci esnaflarımızla bu yörede yaşayan herkesin üzerine önemli görevler düştüğünü belirerek herkesi bu sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini ifade etti.Başkan Yıldız Dünyanın dört bir tarafından gelen yerli ve yabancı turistlere en güzel misafirperverliğimizi göstererek hizmet anlayışında en uygun fiyat ve kaliteden taviz vermeden hijyen kurallarıyla turizmin önderliğine soyunmalıyız.Ancak kaliteli turizm Ürgüp e yakışır dedi.

Başkan Fahri Yıldız son yıllarda turizm girdilerinin ülke ekonomimizde önemli bir yer tutuğunu turizmden 58 ayrı sektörün faydalandığını söyledi. 


Turizme yapılan devlet teşvikleri sayesinde olumlu gelişmeler sağlandığını belirten Birsöz, 2011 yılında Mısır ve Yunanistan gibi turizm ülkelerini Türkiye'nin geçtiğini şimdi İspanya ve İtalya gibi ülkelerle yarışıldığını kaydetti. 

Yıldız, 31 milyon 500 bin turistin geçtiğimiz yıl Türkiye'ye geldiğini bunlardan 23 milyon dolar gelir elde edildiğini ifade etti. 

Daha sonra söz alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk te konuşmasında, turizmin ülke ekonomilerine katkı sağladığı gibi farklı kültürlerin birbirleriyle kaynaşmasını da sağladığını söyledi. 

Var olan kültür değerlerimizi yabancıların gelip para bıraktığı bir varlık olarak kabul etmenin yanlış olduğunu kaydeden Göktürk, "Bu kültür değerleri bizimdir. İlla ki birileri gelip bize para bırakacak şeklinde düşünülmemesi gerekir. Bunlar bizimdir bu miraslara sahip çıkmalıyız korumalıyız" dedi. 

Konuşmaların ardından program  Mehter Takımı konseri ve Halk oyunlarının gösterisi ile sona erdi. 

Daha sonra kutlama töreni çerçevesinde davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın Turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası nedeniyle Kapadokya’nın turizm merkezi Ürgüp’te etkinlik düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran bölüğü ile Ürgüp Kız teknik ve meslek lisesi halk oyunları ekibinin gösterileri beğeniyle izlendi.

Etkinliğe Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, Belediye Meclis Üyeleri, Turizmciler, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, yerli ve yabancı turistler ile Ürgüp’lü vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen program sonunda Ürgüp’te faaliyet gösteren oteller tarafından katılımcılara pasta ve meyve suyu ikram edildi.